15x struggles die je hebt tijdens een potje 30 seconds

30 seconds

Het meest populaire spel van dit moment is ongetwijfeld 30 seconds, op alle feesten en partijen wordt het spel uit de kast getrokken. 30 seconds zorgt gegarandeerd voor een mega gezellige avond, maar brengt ook een hoop irritaties met zich mee. Wij hebben de meest herkenbare struggles voor je op een rij gezet. Lees snel verder!

15x struggles die je hebt tijdens een potje 30 seconds

#1 En weer twee…

Na een aantal keer twee gegooid te hebben terwijl je tegenstanders goed gaan op nul, grijp je vol goede moed de dobbelsteen. Even overdreven schudden met je hand, want dat helpt zogenaamd. En ja hoor, weer twee… Maybe next time better!

#2 De ‘ik win altijd’ persoon

“Als je bij mij komt win je sowieso, ik win altijd” Je hoort het je vriendin alweer zeggen. Hoe vaak heb je haar ondertussen uit moeten leggen dat het een team spel is en ze dus niet met iedereen kan winnen?

#3 Je kent de kaartjes gewoon!

Wanneer je tijdens een potje 30 seconds tien stappen verder staat dan de rest, je helemaal in vorm bent en jij en je teamgenoot dezelfde manier van denken hebben krijg je ‘m gegarandeerd naar je hoofd geslingerd. ‘Nee… Ik ken de kaartjes echt niet!’

#4 De regels veranderen constant

‘Jongens het duurt nu echt te lang, zullen we zonder dobbelsteen verder gaan?’, ‘Ik mag gewoon even mijn kaartje bestuderen voordat jullie de zandloper omdraaien’ of ‘Huh, maar net mochten we nog wel uitbeelden?’ Zullen we de spelregels voortaan dan toch maar wat beter doorlezen voor we in al ons enthousiasme beginnen?

#5 Ai… net buiten de tijd

Wanneer er wordt geroepen dat de tijd voorbij is en jij er van overtuigd bent dat je laatste antwoord nog net binnen de laatste seconde viel. Helaas kunnen je tegenspelers dit maar niet accepteren.

#6 Er staat toch duidelijk ‘in’?

Je medespelers die nog steeds hun kaartjes terug doen aan de ‘uit kant’ van het kaartenbakje, de irritaties lopen steeds hoger op als je ze halverwege het spel al minstens zes keer hebt moeten corrigeren.

#7 Probeer gewoon iets!

Er zijn altijd spelers die het al warm krijgen bij het zien van een kaartje en geen woord meer kunnen uitbrengen door een totale black out. Waarop iedereen fanatiek schreeuwt: ‘probeer gewoon iets!’

#8 Oeps, ik zei het woord al

‘Oh ja, deze weet je sowieso! Lind… Ah shit, ik zei het halve woord al. Het was Linda de Mol.’ Are you serious?!

#9 De valsspelers

Wanneer de focus niet meer helemaal bij het spel ligt duiken de valsspelers op. Je tegenspelers lopen ver achter en wagen dan toch nog een poging om te winnen door de regels te overtreden. Stiekem wordt de zandloper nog een keer omgedraaid of het woord wordt gefluisterd.

#10  Houd je kaartje toch eens bij je!

Wanneer je medespelers hun kaartje één meter voor zich houden…

#11 De algemene kennis van je teamgenoot is dramatisch

Je doet zo je best om duidelijke omschrijvingen te geven, maar je vriendin weet werkelijk niets!

#12 Heb je nooit topografie gehad?

Je vriendin is ontzettend overtuigd van haar uitleg, maar jij kunt er geen touw aan vastknopen. ‘Het is een stad ergens in Frankrijk bij de zee.’ Je roept een paar kustplaatsen van Frankrijk. Vervolgens vult je vriendin haar uitleg nog aan met: ‘nee, het ligt daar wel in de buurt volgens mij!’ Blijkt het om de Italiaanse stad Florence te gaan… Oh girl!

#13 Geen Engels!

Er zijn toch altijd tegenspelers die het wagen om een deel van het woord in het Engels uit te spreken. Stop it!

#14 Wat? Vader Jacob?

‘Nah nah hmm naah’ Ja sorry, wat neurie je nu? Dit kan werkelijk alles zijn.

#15 Wanneer het andere team het woord voorzegt

Wanneer je teamgenoot je omschrijving eindelijk begrijpt en het woord bijna uitspreekt zegt het andere team het voor… Annoying!

Let’s shop!

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€189,95 94,00

Maria Tailor
MODEKRIEBELS
€79,95 47,97

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€119,95 59,00

Tamaris
NELSON
€49,99

Valentino
WEHKAMP
€99,95 79,95

America Today
WEHKAMP
€19,99 13,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Viva, Beautify, Upcomming | Beeld: 999 Games