6x dingen die je van je zusje geleerd hebt

zusje

Als je denkt dat jij je jongere zusje alleen maar dingen geleerd hebt, dan heb je het goed mis. Je staat misschien niet altijd stil bij de dingen die je aan haar te danken hebt, maar er zijn genoeg dingen die zij jou geleerd heeft in plaats van andersom. Zonder haar zou je de persoon niet zijn die je nu bent.

Deze dingen heb je van je zusje geleerd

#1 Een leider te zijn

Ja, je kleine zusje heeft je geleerd om een leider te zijn. Als je de oudste thuis bent, heb je (na je ouders) de leiding over je jongere zusje. Ze kijkt tegen je op en luisterd naar bijna alles wat je zegt. Doordat jij de oudste bent, heb je geleerd om verstandig met die macht om te gaan.

#2 Beschermend te zijn

Als je opgroeit met een klein zusje, ontwikkel je een beschermend gen. Als iemand haar iets aandoet, ben jij daar om haar te beschermen. Je bent haar grootste supporter en je vecht voor haar als ze niet kan vechten voor zichzelf. Dat meisje is en blijft voor altijd je kleine zusje.

#3 Geduldig te zijn

De oudste thuis? Dan heb je heel wat te verduren gehad. Je hebt je jongere zusje alles moeten leren, en dat weet ze. Toen ze nog jong was, kreeg ze alles voor elkaar en dat ging ook wel eens ten koste van jou. Maar hé, zie het van de positieve kant: you’re patient now.

#4 De juiste beslissingen te nemen

Dankzij je jongere zusje heb je geleerd om de juiste beslissingen te nemen. Je hebt geleerd om het niet continue te verpesten, omdat je geen slecht voorbeeld voor haar wilde zijn. Zij kijkt immers tegen je op en wil graag zijn zoals jij. En doordat je zij jou als rolmodel zag, ben je nu de persoon geworden waar je trots op kan zijn.

#5 Om voor iemand te zorgen

Vanaf het moment dat je zusje geboren werd, heb je geleerd hoe het voelde om voor iemand anders dan voor jezelf te zorgen. Zij heeft je geleerd om niet alleen aan jezelf te denken, maar juist ook aan anderen; onvoorwaardelijke liefde en dat is het mooiste wat er is!

#6 Je eigen fouten toegeven

Wij vrouwen maken fouten, net als iedereen. Maar om te voorkomen dat je zusje dezelfde fouten maakt als jij geef je ze eerlijk toe. Anders kan het zijn dat je zusje je niet serieus neemt en dus ook niet naar jouw goede raad luistert.

Let’s go shopping!

Diesel
WEHKAMP
€49,00 34,30

My Jewellery
MY JEWELLERY
€39,95

ComeGetFashion
COMEGETFASHION
€39,99 29,99

Becksöndergaard
DE BIJENKORF
€69,00

Hema
HEMA
€7,00

Balalook
BALA LOOK
€14,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop

LEES OOK:

8x dingen die je niet tegen je single vriendin moet zeggen
6x waarom je maandagen moet omarmen
Plantenkillers verzamelen: deze kamerplanten kunnen niet dood!

Bron: Elite Daily, NSMBl | Beeld: Unsplash