5x redenen waarom je iemand moet daten die dol op knuffelen is

knuffelen

Knuffelen, wie is er niet dol op? En je hoeft niet eens romantisch te zijn om je partner van een intense, stevige knuffel te voorzien. Knuffels zijn niet alleen voor verliefde stelletjes, maar sommige vriendschappen zijn gebouwd rondom een klassieke knuffelroutine. Of denk eens aan de knuffel van je moeder, dat is toch de aller, allerbeste? Enfin, mocht je nog single zijn ga een knuffelaar daten!

Waarom je iemand moet daten die dol op knuffelen is

Lepelen onder een dekentje, knuffelend een film kijken of op de luie zondag elkaar kapot knuffelen is het allerfijnste in een relatie. Omdat we je graag willen overhalen om van de badboys over te stappen op de man die een echte knuffelbeer is, hebben we enkele redenen voor je opgesomd.

#1 Het is goed voor je (gezondheid)

Knuffelen houdt je gezond. Tijdens het knuffelen komt er oxytocin vrij, een hormoon dat een groot effect heeft op je immuun systeem. Dus houd het voortaan bij knuffels en vitamine C en je zult nooit meer ziek worden. We like!

#2 Het stimuleert je seksleven

De meest onschuldige, lieve knuffels met je partner leiden vaak tot een vrijpartij. Een aanraking tijdens een knuffel kan ervoor zorgen dat er dopamine vrij komt. Dit hormoon verhoogt je seksuele verlangens.

#3 Het is een goede manier om affectie te tonen als je niet zo goed met woorden bent

Niet iedereen weet de juiste woorden te vinden om iemand te laten weten dat hij/zij diegene leuk vindt of zelfs verliefd bent. Een goede knuffel kan daarbij helpen om te laten zien dat je diegene daadwerkelijk heel leuk vindt, maar niet de juiste woorden paraat hebt om dit onder woorden te brengen.

#4 Je communiceert beter

Knuffelen is niet alleen heel erg fijn, maar het helpt je ook om de juiste woorden te gebruiken in een relatie. Zo neemt je psychische intimiteit toe wat je relatie verbetert, je relatie wordt stabieler en je communiceert beter wat conflicten voorkomt. Doktersadvies: knuffel er op los!

#5 Het maakt je gelukkig

Bij #1 vertelde we al over oxytocin, het stofje dat vrij komt tijdens knuffelen. Ditzelfde stofje verhoogt je geluksgevoel. Dat betekent dus niet alleen een gelukkigere jij, maar ook een fijnere relatie. Let’s hug it out!

Liever shoppen dan knuffelen?

Mango
WEHKAMP
€59,99

Valentino
DE BIJENKORF
€250,00

Claudie Pierlot
DE BIJENKORF
€145,00

Steve Madden
STEVE MADDEN
€120,00

Becksöndergaard
DE BIJENKORF
€69,00

Gas Bijoux
DE BIJENKORF
€120

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Dit gedrag bewijst dat hij super verliefd op je is
Slaap je aan deze kant van het bed? Dan ben je leuker!
Dit zegt het beroep van je man over zijn bedprestaties

Beeld: Unsplash