5x de leukste kerstmarkten van Nederland

kerstmarkten

Duitsland staat bekend om haar grote kerstmarkten inclusief vuurkorven, glühwein, braadworst en gezellige lichtjes, maar de grens over gaan is niet meer nodig om deze magische sferen te ervaren. Nederland heeft dit jaar ook meer dan genoeg kerstmarkten en wij hebben de vijf leukste voor je op een rijtje gezet. Waar ga jij kerstshoppen?

De leukste kerstmarkten van Nederland

#1 Maastricht

De welbekende kerstmarkt van Maastricht op het Vrijthof wordt ook dit jaar weer groots aangepakt en behoort zeker in het lijstje van mooiste kerstmarkten. Je kunt hier genieten van de fijne kerstsferen door middel van de leukste stands, glühwein en een enorm reuzenrad waarmee je alle kerstgekte vanaf 45 meter hoogte bekijkt. Daarna kun je eventueel nog een rondje op de schaatsbaan wagen en heerlijk eten. Wij zeggen: de perfecte locatie om kerstinkopen te doen. Deze kerstmarkt is geopend van 1 december tot en met 31 december.

#2 Valkenburg

Altijd al eens ondergronds willen kerstshoppen? Dan is dit je kans! Ook dit jaar zijn de nostalgische grotten van Valkenburg weer geopend om te genieten van de o-zo-gezellige kerstsferen en de leukste cadeaus te scoren. Deze kerstmarkt is geopend van 16 november tot en met 23 december.

#3 Amsterdam

Het Museumplein wordt dit jaar weer één groot winterwonderland. Je kunt hier onder andere schaatsen, deelnemen aan spelletjes en een rondje langs de gezellige kerstkraampjes mag ook niet ontbreken. Deze kerstmarkt is ook nog eens heel lang te bezoeken. Dus mis je in januari die warme december gevoelens? Dan breng je toch gewoon weer een bezoekje aan het Museumplein! De kerstmarkt is geopend van 17 november tot en met 3 februari.

#4 Leiden

Ooit gehoord van een drijvende kerstmarkt? In Leiden bestaat het! De kerstmarkt is gelegen op het water van de Nieuwe Rijn. Leiden wordt omgetoverd tot een magische kerstwereld met romantisch versierde grachten, glühwein en heerlijke hapjes. Er is een levende kerststal, een sfeervolle schaatsbaan en een nostalgische kermis. Klinkt goed toch? Deze kerstmarkt is geopend van 14 december tot en met 24 december.

#5 Tilburg

Kerstmis combineren met een kermis? Dat kan in Tilburg. Deze kerstmarkt heeft een uitgebreid aanbod van kermisattracties. Ook kunnen we hier super goed kerstshoppen en uiteraard lekker eten! Er is dus voor ieder wat wils. Deze markt is geopend van 7 december tot en met 30 december.

Shop de leukste kerstcadeaus!

Chloé
DE BIJENKORF
€53,50

Charlotte Tilbury
DE BIJENKORF
€50,00

Balmain
DE BIJENKORF
€39,00

My Jewellery
MY JEWELLERY
€49,95

ComeGetFashion
COMEGETFASHION
€3,99

Smartphonehoesjes.nl
SMARTPHONEHOESJES.NL
€12,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

9 vakantiedagen cadeau rond kerst? Zo doe je dat!
12 gedachten die jij hebt tijdens het kerstdiner
Dit was de populairste kerstfilm van jouw geboortejaar

Bron: Kerstmarkten, Momondo | Beeld: Unsplash