5x waarom het oké is om niet voor je 25e te trouwen

Er zijn een heleboel redenen om niet te trouwen voordat je 25 bent. Natuurlijk willen we, net als de meeste dames, dat ons leven op rolletjes loopt en alles volgens onze verwachtingen gaat. De perfecte baan, een leuk optrekje met een fijne auto op de oprit en last but not least: de liefde van ons leven tegen het lijf lopen. Voor degene die met het idee kwam dat het toch wel heel normaal is dat je op je 25e je leven op de rit hebt, inclusief baan, man en kids: wij hebben nieuws voor je. Hier zijn namelijk vijf redenen om niet te trouwen voordat je 25 bent.

#1 Comfortabel

Je kunt dan wel in een relatie zitten met iemand waar je al een aantal jaren je leven mee deelt, denk niet dat dat een reden is om maar bij elkaar te blijven. Jullie hebben een geschiedenis en een relatie met iemand anders beginnen, betekent dat het nóg langer duurt voor jij je kunt settelen, maar dat is niet zo erg als samen met iemand zijn om maar met iemand samen te zijn. Vraag jezelf af of jullie beide nog wel genoeg energie (willen) stoppen in de relatie of dat het allemaal wel prima is zoals het gaat en jullie je gewoon ‘comfortabel’ voelen in het bijzijn van elkaar. Nou, een joggingbroek is ook ontzettend comfortabel, maar dat betekent niet dat ik het elke dag voor de rest van mijn leven wil dragen. Moraal van het verhaal: neem de tijd om de liefde van je leven tegen te komen en hang daar geen leeftijd aan vast.

#2 De wereld is groter dan jij denkt

Je woont al jaren op de plek waar je momenteel woont, je kent iedereen, iedereen kent jou en het plaatje lijkt eigenlijk compleet. Wat is dan het probleem? Je kent zo’n beetje iedere vent die je op straat of in de kroeg tegenkomt en de gedachte om de rest van je leven met iemand samen te zijn die niet uit zijn comfort zone durft te stappen, maakt je een beetje claustrofobischThe world is yours, dus waarom probeer je niet eens wat anders? Waag een gokje en vertrek naar een andere plaats waar je nieuwe mensen ontmoet die helemaal nada van jou weten. Je komt in een heel andere sfeer terecht en dat zal je zeker helpen je meer open te stellen naar andere mensen. Er zwemmen duizenden vissen in de zee, dus vis niet alleen uit je eigen vijver.

#3 Reizen

Deze sluit een beetje aan op nummertje twee, hierboven. Boek dat ticket, klim op het puntje van een berg, duik in tropische wateren of probeer een ritje op een slee die zich door honden laat trekken. Er zijn zóveel opties en er is niemand die jou tegenhoudt of dat van je afneemt. Het kan een mens ontzettend goed doen uit zijn of haar schulp te kruipen en de schoonheden van de wijde wereld te ontdekken, voordat je bepaald je te settelen in een serieus leven. Je leeft nu en die witte baljurk zal nog steeds in de winkel hangen als jij terugkomt. Bovendien kun je zomaar de prins op het witte paard tegenkomen tijdens je ontdekkingsreis…

#4 Lang leve 2018

We willen allemaal het picture perfect huwelijk dat onze grootouders hebben, maar laten we wel met beide benen op de grond blijven staan en ons beseffen wat de realiteit is… Vroeger was het heel normaal om je op je achttiende te settelen en te trouwen met de man van je dromen. Momenteel leven we in een heel andere wereld waarin we niet meer in de voetsporten van onze grootouders moeten willen treden. Iedereen zal zijn of haar ware vinden op een moment dat niemand kan voorspellen. Bovendien is leeftijd enkel een getalletje. We weten dat het soms lastig kan zijn dat jij altijd het bruidsmeisje bent en niet de bruid, maar geloof me: jouw tijd zal ook komen.

#5 Vast riedeltje

Media vertellen ons precies hoe we ons leven zouden moeten lijden: we gaan naar school, vinden een baan, trouwen, krijgen kinderen, et cetera. Maar waarom eigenlijk? Wil je eerst een baan, dan een kindje, een huis kopen, vervolgens studeren en daarna trouwen, dan is dat ook prima. Denk geen seconde dat jij je leven zou moeten plannen, zoals iedereen dat doet of omdat de maatschappij dat van je verwacht. Dit is jouw leven en jij bepaalt helemaal zelf hoe jij die invult. Als je voor jezelf deadlines wilt stellen die je allemaal voor je 25e moet halen, be my guest. Onthoud ook dat wanneer je pas tien jaar later trouwt, dat ook geen probleem is. Het wordt tijd dat we allemaal eens stoppen met naar de rest van de wereld te luisteren en de dingen te doen die we zélf willen doen. Het leven is namelijk veel te kort om ongelukkig te zijn of spijt te hebben van de dingen die je niet hebt gedaan.

Shop de nieuwste items

Jacqueline de Yong
WEHKAMP
€19,99

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€39,95

Santoni
VAN DEN ASSEM
€469,95

Cowboysbag
COWBOYSBAG
€99,95

Orelia
DE BIJENKORF
€36,-

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€159,95

✰ Shop meer fashion in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

5 veranderingen in je doen en laten na het trouwen
Houd je vast: dit is de ideale leeftijd voor kinderen, trouwen en een huis kopen
Doet jouw partner dit? Dan houdt jullie huwelijk geen stand

Bron: All Women’s Talk | Beeld: Unsplash