5x waarom je binnen altijd pantoffels zou moeten dragen

pantoffels

Nu de koude dagen aangebroken zijn is het heerlijk om na een lange werkdag door je huis te slenteren met fluffy pantoffels. Een avondje bank hangen met een tijdschrift of de nieuwste series op Netflix is nou eenmaal 100 keer beter met sloffen aan je voeten.

Wist je dat het dragen van pantoffels niet alleen heel fijn is, maar ook talloze voordelen heeft? Je vindt het misschien meer dan normaal om met je schoenen het huis in te stappen, maar na het lezen van dit artikel zul je ze de volgende keer wel in de gang laten staan. Wij hebben voor je opgesomd waarom je binnen altijd pantoffels zou moeten dragen. Benieuwd? Scroll dan snel verder!

De voordelen van pantoffels

#1 De vloer blijft schoon

Wist je dat jouw schoenen zich op de meest smerige plekken bevinden? Denk hierbij alleen al aan de openbare toiletten waar de E. colibacterie over de grond verspreid ligt. Dit wil je toch niet in jouw huis hebben? Of de giftige stoffen die zich op asfalt bevinden en op lange termijn kankerverwekkend zijn. En dan hebben we nog niet eens gepraat over de insecten en al het andere vuil waar je over heen gelopen bent. Voortaan doen wij bij het thuis komen meteen onze pantoffels aan!

#2 Je voeten blijven warm

Je kunt er voor kiezen om met je blote voeten door je huis te lopen, maar dat doen we liever niet meer na het lezen van het vorige punt. En daarbij is het tijdens de wintermaanden ook enorm koud, met sloffen zijn je voeten binnen no-time warm. Good idea!

#3 Schoenen zijn slecht voor je voeten

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je een betere balans, houding en sterkere voeten ontwikkelt door niet de hele dag op schoenen te lopen. Sloffen zijn dus het perfecte alternatief!

#4 Het maakt je productiever

Omdat je je comfortabel voelt op pantoffels wordt je automatisch productiever. Je hebt minder stress en kunt daardoor meer werk verrichten op een dag. Morgen onze sloffen maar aan op kantoor dan?

#5 Je onderburen zijn je dankbaar

Als je onderburen hebt zullen ze je eeuwig dankbaar zijn, dat gestamp van boven met schoenen is toch vreselijk… En dan hebben we het nog niet eens gehad over je mooie pumps. Wat een kabaal! Zullen we dit dan maar als excuus gebruiken om nieuwe fluffy pantoffels aan te schaffen?

 

Shop de leukste pantoffels!

Ruby+Ed
DE BIJENKORF
€55,95

Hunkemöller
HUNKEMÖLLER
€19,99

Hunkemöller
HUNKEMÖLLER
€17,99

Hunkemöller
HUNKEMÖLLER
€22,99

Hema
HEMA
€12,00

Ruby+Ed
DE BIJENKORF
€59,95

Hunkemöller
HUNKEMÖLLER
€19,99

Alpacas
NELSON
€34,99 19,99

Toms
NOLTEN
€49,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Waarom je met sokken aan zou moeten slapen
Yess! Deze titels verschijnen in november op Netflix
“Niksen” is goed voor de gezondheid!

Bron: &C, Margriet, Hier | Beeld: Pexels