6 x redenen om als vrouw wél bier te drinken

bier1

Vrouwen en bier, het lijkt soms een eindeloze discussie te zijn. Zo zou het niet “classy” zijn als een vrouw bier drinkt en zouden mannen het niet aantrekkelijk vinden als een vrouw bier drinkt. Het wordt eens tijd om alle mythes te ontkrachten, want vrouwen moeten zich niet laten belemmeren door wat gepast is of niet.

Vrouwen en bier, dat is een gouden combinatie. Wij zetten zes redenen op een rijtje waarom je deze zomer wél een glaasje mee moet drinken.

1. Doe wat je wilt

Bier drinken niet vrouwelijk? Nee hoor, uit onderzoek blijkt dat 70% van de ondervraagden het hier niet mee eens is. Volgens 85% van de ondervraagden zijn vrouwen die bier drinken lekker zichzelf. Dus ladies, als je trek hebt in een biertje: doe gewoon wat je wilt.

2. Gezelligheid kent geen tijd

Wist je dat mannen het juist gezellig vinden als vrouwen een glas bier mee drinken? Het beeld dat bier drinken niet vrouwelijk is leeft eigenlijk alleen onder de vrouwen zelf. Geloof ons, je vriend of date zal verrast zijn als je bier met hem drinkt. Nu nog een lekkere pizza erbij en jullie avondje bankhangen is compleet.

3. Lekkere smaken

Tegenwoordig hebben we de keuze uit zoveel soorten en smaken bier. Vrouwen denken vaak dat bier bitter is. Dit is een fabel, kwalitatief onderzoek heeft uitgewezen dat als men vooraf niet weet wat men gaat drinken de ervaring absoluut niet bitter is.

Mocht je niet zo dol zijn op de smaak van bier, probeer dan eens rosé bier uit of bier met een lager alcoholprecentage.  Keuze zat!

bier1

4. Laag in calorieën

Wist je dat een standaard glas bier evenveel calorieën heeft als een standaard glas wijn? In één standaard glas bier of in een standaard glas wijn zitten 100 calorieën. Het veel gehoorde verhaal  dat een glas bier gelijk staat aan een boterham met kaas klopt  niet. Een boterham met kaas bevat al snel 160 calorieën .

5. Bier kent veel gezondheidsvoordelen

Net als wijn kent bier ook gezondheidsvoordelen mits je het met mate drinkt natuurlijk. Zo kan matige regelmatige consumptie, zonder pieken, een gunstig effect hebben op hart- en vaatziektes, ouderdomssuiker ziekte en dementie. Een belangrijke redenen voor vrouwen: bier zorgt voor mooi haar. Een bierspoeling laat je haar glanzen als nooit te voren.

6. Bier kan altijd

Voor vrouwen is de locatie of de gelegenheid (70%) van grotere invloed op de keuze voor een alcoholische drank dan met wie ze drinken (49%). Bij mannen speelt het gezelschap waarin ze verkeren een grotere rol (58%).

Veel vrouwen vinden het niet gepast om op de eerste date een glas bier te bestellen. Wist je dat een man zijn drankkeuze bepaalt aan de hand van jouw keuze? Hij drinkt het liefst bier, dus je scoort juist extra punten als je een glas bestelt. Op een zomerse dag of tijdens een barbecue kan een gas bier natuurlijk prima, maar ook tijdens de wekelijkse vrijdagmiddag borrel.

Ladies, laat je niet meer gek maken door mythes of vooroordelen. Als je van bier houdt is het prima om een glaasje mee te drinken met de mannen of alleen met je vriendinnen.

We love beer!

bier2

 

*Onderzoek is uitgevoerd door hettestpanel.nl onder 2.740 mannen en vrouwen (juni 2015)