6x struggles die alle vrouwelijke brildragers zullen herkennen

Begrijp me niet verkeerd, een bril is een prachtig en hartstikke fashionable accessoire voor je gezicht. En daarnaast zorgt-ie er natuurlijk voor dat je de wereld weer wat helderder kunt zien. Maar eerlijk is eerlijk, dat ding kan ook behoorlijk in de weg zitten. Ben jij toevallig een ervaren brildrager? Dan komen de volgende struggles je vast en zeker bekend voor. Daar gaan we dan!

I can see clearly now…

#1. Fietsen in de regen

Als de regen met bakken uit de hemel komt vallen en jij op dat moment toevallig nét op de fiets aan het voortbewegen bent… Une catastrophe! Fietsen zonder brokken te maken of een gevaar op de weg te zijn is haast onmogelijk, er zijn namelijk zóveel regendruppels op je brilglazen belandt dat je geen hand voor ogen meer ziet.

#2. Make-up struggles

Ook het fatsoenlijk aanbrengen van je make-up is iedere dag weer een hele opgave. Zonder bril is geen optie, want je wilt natuurlijk wel zien waar je je eyeliner smeert. Het resultaat? Je zit zo ongeveer met je gezicht ín de spiegel. En tja, dan maar hopen dat je make-uppie een beetje is gelukt.

#3. Summer lovin’

Allemaal leuk en aardig, die zomer, maar wél een beetje jammer dat de glazen van je bril bij de minste en geringste inspanning op warme dagen al beslaan. Je ziet nauwelijks wie je begroet… Awkward.

#4. In het holst van de nacht naar de wc

…is dus echt levensgevaarlijk! Want zonder bril even snel een bezoekje brengen aan het toilet (in het pikkedonker!) is een flinke missie.

#5. Flits!

Altijd weer die verdomde flits die op je brilglazen reflecteert wanneer er een foto wordt gemaakt. Resultaat? Door de gekke glans in je glazen lijken je ogen vaak nergens meer te bekennen. Je snapt zelf vast ook wel dat een goede selfie niet altijd 1, 2, 3 geschoten is!

#6. Kiss, kiss

Oké, zelfs een simpele zoenpartij gaat niet altijd vlekkeloos. Ooit al eens iemand proberen te zoenen met een groot, glazen object tussen jullie in? Dat bedoel ik. Fijn en praktisch is het zeker niet, maar ja, je wilt natuurlijk wél van je uitzicht kunnen genieten.

LEES OOK:

13 dingen die je herkent als je de meest onhandige persoon ever bent
5 redenen waarom de knapste vrouwen vaak tóch single zijn

Beeld: Nanda Schwarz, Pinterest