7 dagelijkse awkward situaties die we allemaal herkennen

De een nét is meer dan de ander (guilty), maar iedereen heeft er wel eens last van: awkward situations waarin je heel even niet meer weet wat je moet. Maar ach, gelukkig kunnen we er achteraf wel lekker om lachen. Maak jij dagelijks ook heel wat ongemakkelijke capriolen mee? Dan herken je je vast in de volgende dingen. Daar gaan we!

#1. Begroeten

De ellende begint al bij een simpele begroeting, want ja, geef je nu één zoen of ga je semi-afstandelijk voor drie kussen? Of o ja, een knuffel kan natuurlijk ook nog. Iedereen wilt wat anders, waardoor zo’n begroeting toch verdomd ongemakkelijk kan worden! Zo blij als een kind ben ik als ik een begroeting of afscheid soepel

#2. Lekker knorren

We’ve all been there. Dat ene moment wanneer jij je middenin een doodstille ruimte of kantoor bevindt en je maag besluit om in het wilde weg harde, knorrende geluiden te produceren. Waarom overkomt dit je altijd op de meest ongunstige momenten?!

#3. Social Media-fail

Wanneer je voor de fun gewoon eventjes het Instagram-account van je crush aan het door scrollen bent en je per ongeluk een 187 weken oude selfie liked. Of wanneer je even wilt wegzwijmelen bij een foto van degene met wie je aan het whatsappen bent, klikt op zijn profielfoto, of naja, je drukt dus met je ietwat dikke vinger op het gevreesde telefoon symbooltje ernaast. Wat een feest! Je kunt dus wegdrukken wat je wilt, maar de ander weet pre-cies dat jij zijn of haar profielfoto wilde bekijken!

#4. Enthousiast zwaaien naar een bekende

…die, je raadt het al, toch geen bekende blijkt te zijn. Pijnlijk. Een misschien nog wel erger scenario: wanneer je denkt dat iemand naar je zwaait, jij al twijfelend terug wuift en er dan achter komen dat-ie was bedoeld voor de persoon achter je. Ik zwaaide niet of zo hoor, krabde alleen maar even op mijn hoofd!

#5. De deur (te) vroeg openhouden

Wanneer je geen ster bent in het inschatten of je de deur nu wél of niet dicht kan laten vallen, maar besluit om galant te zijn en de deur open te houden. Inschattingsfoutje! Je dwingt nu soort van de mensen achter je om een ongemakkelijke vaart te maken. Awkward!

#6. Awkward seksscène

Iedereen kent het wel. Zit je dan, samen met je ouders, of erger: je schoonouders, op de bank een gezellig filmpje te kijken en dan opeens? Hoppakee, een seksscène. Je weet héél even niet meer waar je kijken moet, misschien maar even ”naar de wc gaan”, of valt dat te veel op..?

#7. Doei! Oh, toch niet

Iemand tegenkomen, na een kort praatje het gesprek afsluiten, weer gedag zeggen en je vervolgens realiseren dat jullie allebei precies dezelfde kant op lopen. Jep, probably the worst thing in the world.

LEES OOK:

>> 13 dingen die je herkent als je de meest onhandige persoon ever bent
>> 9 x struggles die iedereen met een oudere broer herkent

Beeld: Pinterest