7 x signalen die mannen altijd verkeerd begrijpen

mannen

Mannen zitten nou net iets anders in elkaar dan wij vrouwen, dat is geen geheim. Hierdoor ontstaan er af en toe wel eens, eh, misverstanden. Zo weten de heren af en toe gebruik te maken van stereotypes. Wij herkennen bijvoorbeeld niet het verschil tussen een romantische komedie en het echte leven. Ook lopen we constant rond met rammelende eierstokken en daarom is het verstandig ons uit de buurt van baby’s te houden. Oh en natuurlijk, we hebben onze toekomstige bruiloft al uitgeplant vanaf het moment dat we leerden knippen en plakken in de kleuterklas. De clichés.. Daarom hebben we even de grootste misverstanden van mannen over vrouwen op een rijtje gezet, want vrouwen zijn toch een stuk minder simpel dan verwacht.

7 x signalen die mannen altijd verkeerd begrijpen

#1: Aardig zijn = flirten

Je bent met je vriendinnen op stap en knoopt een praatje aan met de jongen naast je terwijl je wacht op je drankje. Of je helpt een vreemdeling op straat de weg te vinden. Nee, dit betekend nog niet dat je geïnteresseerd bent in diegene. Aardig zijn tegen het mannelijke geslacht staat nog niet gelijk aan flirten.

#2: Emoties tonen = ongesteld zijn

Een keertje boos zijn of een emotionele uitschieter hebben ligt het negen van de tien keer, volgens de mannen, aan onze ‘maandelijkse periode’. Nee, ik ben niet ongesteld.

#3: Sexy kleden = aandacht van mannen willen

Die sportschoolsessies beginnen eindelijk te showen, en dat ene jurkje zit nu als gegoten. Jij wordt blij van jezelf als je in de spiegel kijkt, niet van de mannen die naar je kijken.

#4: Salade eten = je kan niet eten

Als een vrouw een salade bestelt betekent het niet dat ze altijd aan de lijn is. Soms heb je gewoon zin in een extra dosis groen, maar misschien heb je later op de dag zin in een kaassoufflé. Misschien eet jij wel grotere porties dan je date. Who knows.

#5: Mooi = arrogant

Ben je een knappe meid? Dan ben je automatisch ook arrogant. Niet is minder waar natuurlijk, maar de mannen hebben maar moeite dit te begrijpen. Er is natuurlijk een reden waarom de knapste meiden vaak single zijn.

#6: Gebroken nagel = aansteller

Je kent het wel: juist in het bijzijn van een man weet je nagel af te breken op de meest pijnlijke plek. “Neee, mijn nagel”, gil je vervolgens uit. Ja, dit stereotype is natuurlijk in overvloed gebruikt in (teken)films om aanstellerige meiden uit te drukken. In werkelijkheid, is dit een van de meest pijnlijke ongemakken die je onverwachts kunnen overkomen.

#7: Zelfverzekerd = bitch

Sta je sterk in je schoenen en hecht je weinig waarde aan commentaar van anderen? Dan ben je natuurlijk een bitch, aldus de mannen. Onzin natuurlijk, maar een sterke vrouw is nou eenmaal een beetje intimiderend. Poor guys..

Shop hier je date look

BPC Selection
BONPRIX
€ 48,99

Tommy Hilfiger
DE BIJENKORF
€ 36,90

My Jewellery
MY JEWELLERY
€19,95

Claudie Pierlot
DE BIJENKORF
€ 325,00

Chantelle
HUDSON’S BAY
€ 79,95

Violetta by Mango
WEHKAMP
€ 49,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Beeld: Unsplash