7x tekenen dat je NU moet gaan reizen

reizen

Je voelt het goed, je wilt weg van huis, alles en iedereen en wel NU! Je hebt genoeg van je baan, vrienden, verkering, huis (exclusief huisdier) en familie. Het roer moet om en drastisch ook want je krijgt nergens energie van. Je wilt reizen, weg van hier. Deze tekenen maken jou duidelijk dat je op avontuur moet gaan en in het diepe moet springen.

Tekenen dat je NU moet gaan reizen

#1 Niets geeft je een goed gevoel meer

“Oh nee, heh bah, gatsie, liever niet”, het zijn gedachtes die constant door je hoofd schieten. De conclusie is dat je eigenlijk nergens zin in hebt. NER-GENS! Je vraagt je constant af wat je met je leven aan het doen bent, je bent bang dat je je passie verliest. En je oude vertrouwde voorraad energie is volledig verdwenen.

#2 Iedereen irriteert je

Je voelt je grumpy, want je raakt door bijna iedereen geïrriteerd. In elke sociale situatie waar je in raakt wil je het liefste zo snel mogelijk richting de nooduitgang van het gesprek. En het meest opvallende is nog dat je niet eens je best doet om mensen aardig te vinden, iets wat je voorheen gemakkelijk af ging. Het geluid van hun stemmen irriteert je mateloos. Wegwezen!

#3 Je bent NIET onzichtbaar

Iedereen lacht en snapt de grap, maar jij hebt GEEN idee waar dit over gaat.  Zo lijkt het altijd te gaan. Normaal had dat jou niet uitgemaakt, maar nu, op je low-point, kun je dit echt niet hebben. Niemand lijkt in te zien dat je hard werkt en het niet makkelijk hebt momenteel, want dat lijkt niet relevant tijdens de gesprekken. Andermans werk en leven lijkt zoveel meer belangrijker dan het jouwe. Mensen lijken je niet te zien. Dat gevoel begint te jeuken!

#4 Thuis is niet meer jouw huis

Wanneer je thuiskomt na een lange dag werken moet het als een opluchting voelen om in je eigen stad, op je eigen bank, onder je eigen dak neer te ploffen. Maar je hebt heimwee in je eigen huis. Je stad en omgeving maken je benauwd en voelen verstikkend in plaats van vertrouwd. Help!

#5 Je wilt jou en jezelf en niemand anders

Jouw etentjes, filmavondjes en rondjes door de winkelstraten deel je met niemand anders dan met jezelf. Je hebt geen behoefte aan andere mensen, jijzelf bent de enige persoon die je op dit moment kunt luchten of zien. En dat vind je prima. Het liefste ga je nu naar buiten en ontmoet je een totaal nieuwe club mensen waar je niet geïrriteerd door raakt en gooi je je oude vriendenclub bij het grofvuil. Want ze snappen je toch niet.

#6 Er zijn geen uitdagingen meer

Alles in je dagelijks leven lijkt een bizarre vorm van monotone routine te zijn, geen uitspattingen, geen uitschieters. Waar je normaal zo opgezogen kon worden door mooie of nieuwe omgevingen kost het je nu moeite om bij te de les te blijven en je ogen open te houden. Je hersenen voelen als loodzware moes.

#7 Je ‘gelukkig’ voelen, wat is dat?

Geluk? Dat woord lijkt niet meer voor te komen in je woordenboek. Je bent chagrijnig, lusteloos en je energielevel staat op min honderd. Wanneer was je voor het laatst gelukkig? Je kunt het je niet eens meer herinneren. Alles in je leven is op dit moment gewoon ‘bah, gatsie, bluh’.

Conclusie: je MOET gaan reizen. Ga een reis boeken, zeg je baan op, verhuur of verkoop je huis en kus je familie (tijdelijk) gedag.

Time to shop!

Mango
DE BIJENKORF
€25,99

Bodyflirt
BONPRIX
€29,99

Mango
DE BIJENKORF
€39,99 27,99

Unisa
DE BIJENKORF
€139,95

Mango
DE BIJENKORF
€35,99 19,99

Balalook
BALALOOK
€15,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

10 redenen om alleen te reizen
7 redenen waarom je een keer zou moeten solo reizen
6x wereldreizen met een laag dagbudget

Beeld: Unsplash