8 redenen waarom het geweldig is om blauwe ogen te hebben

blauwe ogen

Ooit gehoord dat mensen met blauwe ogen uniek zijn? Dat is absoluut geen fabel! Maar liefst twee procent van de wereldbevolking heeft namelijk blauwe ogen. Zo weinig? Ja, echt! In Nederland is die verdeling echter net iets anders. Ongeveer tachtig procent van de Nederlanders heeft blauwe ogen, in ons kikkerlandje ben je dus iets minder uniek met deze oogkleur.

Blauwe ogen

Niet blij met de kleur van je ogen? Dan kun je deze natuurlijk veranderen door middel van lenzen met kleur. Super leuk en handig als je eens wilt variëren! Maar… eens een blauw oog, altijd een blauw oog. Van binnen heeft deze oogkleur namelijk geweldige voordelen. Benieuwd? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

#1. Je kunt beter zien in het donker

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe het komt dat blue eyes beter kunnen zien in het donker, maar handig is het zeker. Voor nu geloven we het gewoon, het heeft wel iets.

#2. Hogere pijngrens

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen met blauwe ogen beter tegen pijn kunnen, dan vrouwen met bruine ogen. Dit is onderzocht met de ultieme test: een bevalling.

#3. Je bent ambitieus

Waar mensen met bruine ogen eerder meegaand zijn, zijn mensen met blauwe ogen vaak juist enorm competitief. Dit kan enorm in je voordeel werken, want hierdoor ben je vaak goed (of in elk geval erg perfectionistisch) in je werk.

#4. There’s a song about you

Er zijn tientallen liedjes aan jou (of, in elk geval aan je ogen) opgedragen. Blue eyes, Baby blue, Behind blue eyes. En zo kunnen we nog wel even verder gaan.

#5. Snel van begrip

Wetenschappers hebben ontdekt dat mensen met blue eyes efficiënter leren en ook beter presteren.

#6. We are family

One way or another, alle mensen met blauwe ogen zijn op de één of andere manier gerelateerd. Volgens de Deense wetenschapper Hans Eiberg zijn mensen met deze oogkleur allemaal familie van elkaar. Maar of we nou blij worden van zo’n grote familie…

#7. Je kunt beter tegen alcohol

Hoe en waarom is nog onduidelijk, maar het schijnt dat je meer drankjes op kan dan je vriendin met bruine ogen. Cheers!

#8. Je bent sociaal

Uit observatie is gebleken dat mensen met blauwe ogen veelal spontaner zijn dan mensen met een andere oogkleur. Yay!

Shop hier onze favorieten!

Calvin Klein
DE BIJENKORF
€89,90

Vila
OTTO
€39,99

Ps Poelman
NELSON
€99,99 79,99

Laura Scott
OTTO
€54,99

Noelia Thames
REPUBLICA MODA
€99,00

Quay Australia
DESIGNERFASHION
€55,00

LEES OOK:

5 simpele tips om je ogen optisch groter te laten lijken
Wauw! Deze make-up artist tovert ogen om tot bloemenparadijs
Welke oogschaduw staat het beste bij jouw oogkleur

Bron: Cosmopolitan Beeld: Unsplash, Pixabay