8x redenen waarom thuis blijven soms veel leuker is dan uitgaan

uitgaan

Als puber was er niéts leuker dan uitgaan met vrienden en keek je al dagen uit naar de vrijdag- en zaterdagavond om eens flink te gaan feesten. Hoe later we naar huis gingen, hoe beter. Tegenwoordig gaat het er iets anders aan toe… Begrijp ons niet verkeerd, het is heerlijk om eens in de zoveel tijd een stapavond in te plannen en even los te gaan, maar ieder weekend in de kroeg? De gedachte alleen al is vermoeiend! Na een zware werkweek verkiezen we toch echt de bank of een bed boven een feestje. Know the feeling? Dan komt het volgende lijstje je vast bekend voor.

Redenen waarom thuisblijven leuker is dan uitgaan

#1  Geen outfit struggles

Thuis hoef je niet te voldoen aan de dresscode en ook over de welbekende outfit dilemma’s hoef jij je geen zorgen te maken. Geen zin om een broek aan te trekken? Dan doe je het gewoon niet! Doe een knot op je hoofd en gooi je BH uit, klinkt dat niet veel beter als rond paraderen op pijnlijke heels?

#2 Geld besparend

Ken je dat gevoel? Een (iets te) leuk feestje gehad en de volgende ochtend als je wakker wordt, bekijk je je bankrekening. Au, pijnlijk. Al die cocktails en wijntjes kosten je klauwen vol met geld, terwijl je bij de supermarkt in de buurt gewoon een prima fles Chardonnay kunt scoren. Nodig je vriendin bij je thuis uit, net zo leuk toch?

#3 Eten binnen handbereik

Misschien wel de belangrijkste reden om lekker een avond op de bank te blijven hangen. Niet in de rij voor de snackbar of een broodje kebab in de stad na een avondje uit, maar gewoon even een paar meter lopen naar de koel- of voorraadkast en… kassa! Easy or what?

#4 Je hebt controle over de muziek

Beter draaien dan de dj die in de plaatselijke club achter de draaitafel staat is niet héél moeilijk. Thuis heb jij lekker zelf de macht over de muziek.

#5 Schone wc’s

Je wc thuis is een stuk comfortabeler én schoner in tegenstelling tot de wc in de club, waar we spontaan misselijk van worden als we alleen al naar die vieze bril kijken. Bovendien hoef je ook niet tien minuten in de rij te staan voordat je eindelijk je blaas kunt legen, en o ja, die vijftig cent voor de toiletvrouw kun je ook in je zak houden.

#6 Je hoeft niet met stomme mensen te praten

Thuis kom je alleen maar leuke mensen tegen, of gewoon géén mensen. Je hoeft niet met mensen te praten waar je eigenlijk helemaal niet geïnteresseerd in bent en die je simpelweg niet wilt tegenkomen. Al die vrienden van vrienden waar je nep naar moet lachen? Jij houdt het liever bij je favorite friends: Ben en Jerry op de bank.

#7 Je bent de volgende dag fit

Laten we toegeven, er is niets verschrikkelijker dan om op the day after te ontwaken met een kater van hier tot Tokio. Well, geen bonkend hoofd en extreme misselijkheid voor jou! Waar je als zestien jarige eerst nog als een zombie in je bed lag, kun je nu álles uit je zondag halen. Hoe fijn?

#8 Geen zorgen over hoe je thuis komt

Niet uren wachten op de trein omdat de eerstvolgende pas ’s ochtends vroeg komt, proberen te herinneren waar je je fiets hebt neergezet en over het bereiken van de taxicentrale hoef jij je ook geen zorgen te maken. De enige weg die je moet afleggen is van je bank naar je bed. Veel beter dan uitgaan! Toch?

Shop je thuis blijf items!

Bpc Bonprix Collection
BONPRIX
€20,99

Bpc Bonprix Collection
BONPRIX
€19,99 17,99

Ringella
OTTO
€39,95

Hunkemöller
HUNKEMÖLLER
€39,99

Hunkemöller
HUNKEMÖLLER
€24,99

Hunkemöller
DE BIJENKORF
€39,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Handig! Met deze tracker raak jij je vrienden tijdens het uitgaan nooit meer kwijt
11x waarom uitgaan na je twintigste helemaal niet leuk meer is
Dingen die iedere vrouw doet als ze alleen thuis is

Beeld: Unsplash