8x Magnetron Hacks die je leven makkelijker maken

Je bent er fan van of niet: de magnetron. Menig student en late thuiskomers leven van magnetronmaaltijden. Ping! En je kunt aan tafel. Wie dit apparaat heeft uitgevonden verdient een lintje. Ik zelf ben niet echt fan van kant-en-klare opwarm maaltijden, maar toch ben ik blij dat ik hem in huis heb. Naast de kant-en-klaar maaltijden opwarmen, kun je namelijk nog veel meer voor elkaar krijgen met de magnetron. Benieuwd? Check dan snel de volgende hacks!

#1 Kook je Maiskolf

Wist je dat je maïskolven gewoon kunt koken in de magnetron, zonder dat er troep bij komt kijken?

#2 Verzacht je pint ijs

Niets is vervelender dan zin hebben in ijs, die nog te hard uit de vriezer komt. Haal de deksel van de pint en zet hem 15 seconden in de magnetron. Succes gegarandeerd en de rest van het ijs smelt weg op je tong!

#3 Je eitjes bereiden

Of je nu zin hebt in scrambled eggs, een gepocheerd eitje of een omelet. Hier heb je geen koekenpan meer voor nodig…

#4 Een gebakken aardappel

Zin in een gebakken/gestoomde aardappel. Snijd hem in het midden in, maak een lekkere vulling met bijvoorbeeld een beetje room, bieslook en spekjes en zet het 5 minuten in de magnetron. Yum!

#5 Mug Cake Heaven

Iets waar ik zeker fan van ben is een mug cake. Klop een ei los in een mok, voeg een halve geprakte banaan toe, een beetje havermout, kaneel en honing. Zet hem 1,5 minuut in de magnetron en je kunt genieten van een gezond cakeje als ontbijt! Ook lekker om als topping wat cacao nibs toe te voegen.

#6  Juicy time

Wist je dat je meer sap uit je citroenen, limoenen en sinaasappels haalt als je hem halveert en voor 15 tot 25 seconden in de magnetron zet?

#7 Stoom je veggies

De vitaminen in groenten verminderen tijdens het koken, vooral als je je groenten veel te lang kookt. Gelukkig heb je met de magnetron en dus gestoomde groenten, daar geen last meer van!

#8 Rijst & Pasta

Die kook je niet meer op het fornuis, maar zet je gewoon in de magnetron zonder er naar om te kijken. Winning!

Bron: Refinery29