9x dingen die je nooit moet doen tijdens je sollicitatiegesprek

sollicitatiegesprek

We weten allemaal dat een sollicitatiegesprek niet altijd even makkelijk is. De meesten zijn vaak nerveus en het is dan ook niet altijd een pretje. Er zijn toch echt een aantal do’s en don’ts tijdens een sollicitatiegesprek. Dus heb je er binnenkort één? Lees deze tips dan snel even door.

Dingen die je nooit moet doen tijdens je sollicitatiegesprek

#1 Ontzettend veel koffie drinken voor je sollicitatie

We weten dat veel van jullie van een flinke dosis koffie in de ochtend houden. Maar op het moment dat iemand je de hand wilt schudden, zitten ze niet te wachten op zo’n vreselijke koffie adem.

#2 Spinning and spinning

Als je de keuze hebt tussen de draaistoel en de stoel met pootjes, kies dan voor het laatste. Er is niets irritanter dan een nerveuze sollicitant die niet kan stoppen met het draaien op haar stoel. Daarbij zijn ze ook nog eens bang dat je een whiplash krijgt.

#3 Text talk

Het maakt niet uit hoe cool degene die jou gaat interviewen lijkt, e-mailen alsof ze je BFF is komt nogal onprofessioneel over. Volg de toon van de ander en keep it classy.

#4 Smokers

Hetzelfde als met je kop koffie geldt dat ook voor roken. Een sterke rooklucht is echt een afknapper. Dus laat dat ene sigaretje toch in je tas voor het gesprek. Erg veel spuitjes parfum zal ook niet helpen…

#5 The bad suit

Zoek een paar dagen van te voren je outfit uit. Als het een oncomfortabele outfit is, zullen ze dit gaan zien. Niet alleen fashion is belangrijk, ook comfort.

#6 Vertel niet dat je dringend een baan zoekt

Sommige bedrijven zullen afknappen wanneer je wanhopig opzoek bent naar een baan. Ze willen immers iemand die echt gemotiveerd is in de vacature en niet iemand die gewoon een baan nodig heeft.

#7 Zet je telefoon uit

Zet voor het gesprek je telefoon uit. Mocht je telefoon toch tijdens het gesprek afgaan: negeer het en zet je telefoon snel uit.

#8 Nerveuze tikken

Ben je een persoon die tikken krijgt als je nerveus bent? Haal dan alles bij je weg wat je kan afleiden. Niet alleen jij zal er last van hebben maar ook degene die je interviewt. Laat die pen en dat papier in je tas en houd je handen op je schoot.

#9 Geen cv meenemen

De eerste indruk maak je maar een keer. Wees daarom goed voorbereid!

Shop de look!

Mango
WEHKAMP
€69,99 39,99

Promiss
PROMISS
€59,95

Steps
STEPS
€59,99

Dune London
WEHKAMP
€159,90 49,95

Josh V
JOSH V
€49,99

Coccinelle
DE BIJENKORF
€270,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Cosmopolitan, Ze, Metro Nieuws | Beeld: Unsplash