Altijd druk? Dit zegt iets heel positiefs over je

‘Ja, druk’ geef je standaard als antwoord als mensen aan je vragen hoe het met je gaat. Je hebt je agenda altijd hartstikke volgepland en je kunt je nauwelijks nog herinneren wanneer je voor het laatst spontaan met iemand hebt afgesproken. Afspraken moeten minimaal twee maanden van te voren gepland worden en een avondje vrij zit er niet zo snel in. Maar eigenlijk zegt dit iets heel positiefs over jou!

Druk, druk, druk.

Is bizzy bee jouw tweede naam geworden? Lucky you! Uit een onderzoek van de Universiteit van Texas is namelijk gebleken dat mensen met een overvolle agenda een goed geheugen én sterke hersenen hebben. Yes! Voor dit onderzoek werden 330 mannen en vrouwen onderzocht waarbij er gekeken werd naar de dagelijkse agenda van de deelnemers. En je raadt het al! Deelnemers die altijd druk zijn, konden informatie veel beter en sneller verwerken dan de mensen die geen drukke agenda hebben.

Maar dit is niet als enige naar voren gekomen! Deelnemers met een volle agenda konden ook logischer redeneren en hun woordenschat was ook veel groter. Volgens onderzoeker Sarah Festini helpt een drukke agenda ook bij het verbeteren van je geheugen. En het is ook vrij logisch: door een overvolle agenda word je namelijk steeds opnieuw uitgedaagd om je week effectief in te plannen. Dit is wat je noemt een echte win-win situatie!

LEES OOK:

Dit zijn de minst stressvolle banen van dit moment
Dit is het beste tijdstip om een e-mail te sturen
Carrièretips voor elke twentysomething

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Getty Images