Amsterdam starterpack: zo word je binnen no time een échte Amsterdammer

Amsterdam

Of je nu uit de Achterhoek, Limburg, Groningen, Brabant of Utrecht komt, verhuizen naar Amsterdam is he-le-maal geweldig. Elke provincie of stad heeft natuurlijk zo zijn eigen stijl en gewoontes. Zo zijn er in Amsterdam ook een aantal onbesproken regels die iedereen ineens naleeft wanneer hij of zij naar de hoofdstad verhuist. Denk aan: met je tweedehands omafiets langs de grachten fietsen. Al is het alleen voor die ene foto voor de gram (Intagram). Ben jij nog niet zo bekend met de meest bekende stad van Nederland? Wij hebben de leukste gewoontes in Amsterdam voor je op een rijtje gezet, om jou binnen no time een échte Amsterdamse maid (lees: meid) te maken.

De grachtenfoto

Ja, hoor! Hier hoef je geen toerist voor te zijn. Type #amsterdam in op Instagram en je zult elk Instagram meisje of influencer zien poseren op een van de grachten van Amsterdam.

Huur voor 600 euro per maand een bezemkast van 5m2

600 euro?! Ja dat lees je goed. In Amsterdam betaal je de hoofdprijs voor een kleine kamer. En dat niet alleen. Je bent eerst maanden bezig met hospiteren voordat je jouw ”paleisje” hebt weten te bemachtigen.

Avondje Ajax kijken

Of je nu een voetbal fan bent of niet, een avondje Ajax kijken in de kroeg mag niet missen.

Altijd boodschappen doen bij die ene supermarkt met de Q

Buiten het feit dat elke Amsterdammer een bonuskaart heeft van de Appie, haal je nu ook je boodschappen bij die ene supermarkt met een Q. Ohja, en deel dit vooral ook op social media!

De omafiets

Oh yes! Je woont in Amsterdam en kunt nu overal op de fiets naar toe. Terwijl je vroeger toen je nog in een dorp woonde, zuchtend op je fietst stapte omdat je 10 minuten moest fietsen, fiets je nu vrolijk van west naar oost.

Dresscode a la Amsterdam

Zie jij er al uit als een échte Amsterdammer? Het is namelijk heel simpel. Trek je flared pants, oversized jasje, kistjes uit de kast en flaneer met je canvas tassie door de straten van Amsterdam. Zo hoor je er helemaal bij!

Detox sappenkuur

But first, detoxen! Detoxen is dé trend op dit moment. Dus ga naar je favoriete sappenbar en begin aan je drie-daagse sappenkuur.

Vergeet de H&M of Bershka. Concept stores en vintage winkels it is!

Je moet toch minimaal wel een kledingstuk van een concept store in je kledingkast hebben hangen want daar verkopen ze kleding met een verhaal enzo.

”Jezelf” voor elk feestje op aanwezig zetten op Facebook

Of je nu wel of niet naar dat leuke feestje in de school, de Chin of de Soos gaat, zet jezelf op aanwezig op Facebook. Ook al ga je niet.

Brandmerk jezelf met drie kruisjes

Zet een tattoo met drie kruisjes zodat er nooit meer verwarring ontstaat of je nu wél of niet een échte Amsterdammer bent.

Doe net alsof je al je hele leven in ams of a’dam woont

Ook al heb je een leuk accentje uit Limburg, de Achterhoek, Friesland of Groningen, doe net alsof jij je hele leven al in Amsterdam woont. En zet vooral ‘Based in Amsterdam’, of gewoon ‘Amsterdam’ in je bio op Instagram.

Dresscode à la Amsterdam!

Sisters Point
DESIGNERFASHION
€39,95

Fiorucci
DE BIJENKORF
€391,50

Atelier des Femmes
DE BIJENKORF
€18,95

Brixton
DE BIJENKORF
€50,00

Scotch & Soda
DE BIJENKORF
€29,95

Dr. Martens
NELSON
€209,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Dit zijn de must go vintage kledingwinkels in Amsterdam
5x goed vlees eten in Amsterdam
Ontdek de nieuwste restaurants van Amsterdam

Bron: Upcoming | Beeld: Unsplash