Win: eigen pop-up bierterras

1vox4qtcfjlt

De afgelopen jaren zijn meerdere taboes doorbroken. Zo is het dikke prima als je ervoor kiest om een geslachtsverandering te ondergaan, wordt er steeds minder kritiek geuit op homo’s, lesbiennes en biseksuelen én kijkt niemand meer op wanneer je verteld dat je grote liefde afkomstig is van een datingwebsite. Maar er is één taboe wat gek genoeg stand blijft houden: vrouwen en bier.

Waarom? Dat begrijpen wij zelf ook niet. We love beer. En laten we eerlijk zijn: er is toch niets fijner dan na een lange werkweek neerstrijken op je favoriete terras? Natuurlijk met je beste vriendinnen, een lekkere snack en het aller belangrijkste: een koud glas bier. Deze combinatie zorgt toch echt voor het ultieme zomergevoel.

Daarnaast is er uit onderzoek gebleken dat mannen het juist gezellig vinden als vrouwen een glaasje mee drinken. Dus laten we vooral deze taboe uit ons hoofd zetten. Op naar dat terras dus! Ook voor het aantal calorieën hoef je het niet te laten staan. Uit een ander onderzoek blijkt namelijk dat een standaard glas bier evenveel calorieën bevat als een standaard glas wijn. Yay!

Om je deze zomer nog meer van dat heerlijke koude biertje te laten genieten, zetten wij onze favo bierterrassen in Amsterdam op een rij.

#1. Brouwerij troost

Als bierliefhebster uit Amsterdam moet je een keer Brouwerij Troost hebben bezocht. Deze grootste onafhankelijke Amsterdamse brouwerij heeft zowel een locatie in de Pijp als bij de Westergas. Naast de vele verschillende bieren die je kunt krijgen, is ook de eeuwige gezelligheid een reden om één (of beide) van de brouwerijen een keertje te bezoeken. Cheers!

#2: Hannekes Boom

Heb je een behoefte aan een biertje aan het water? Dan is Hannekes Boom een absolute must visit. Wanneer het zonnetje schijnt kun je het beste plaatsnemen aan één van de vele picknick tafels, die uitkijken op het water. Naast de fijne deuntjes, kun je ook altijd (echt altijd) rekenen op een gezellige sfeer, een koud biertje én heerlijk eten. Wat wil je nog meer?

#3. Oedipus

Oedipus is opgericht door vier jonge Amsterdammers die het idee hadden om het helemaal anders te gaan doen. Door middel van een crowdfundingcampagne is er een brouwerij in België aangeschaft. Een succesverhaal is het zeker, want hun bier wordt inmiddels verkocht in een hele hoop Amsterdamse kroegen. Sinds de zomer van 2015 heeft Oedipus ook een eigen brewpub in Amsterdam-Noord inclusief een mega chill terras, live muziek én toffe food trucks.

#4. Noorderlicht

Wanneer je op het terras van Noorderlicht zit, krijg je gegarandeerd heimwee naar je favoriete festival. De eeuwige gezelligheid, de aankleding en de heerlijke drankjes is het lastig om niet in de festival sferen te raken. En door plaats te nemen op het vrolijke terras is je Noorderlicht beleving, natuurlijk met een pintje in de hand, pas echt helemaal compleet.

 25549-love beer

Wat is jouw favoriete bierterras?

Als bierliefhebster heb je vaak wel een favoriete hotspot. In de zomer is de kans groot dat je het liefst op een terras je favoriete biertje nuttigt. Maar welk terras heeft eigenlijk het lekkerste biertje én is het fijnste plekje? Oftewel: wat is jouw favoriete bierterras? Nomineer je favoriete bierterras op www.love-beer.nl/winbierterras en maak kans op een eigen pop-up bierterras!

>> Lees ook: 6 x redenen om als vrouw wél bier te drinken.