Een brandschone bakplaat, wie wil dat niet?

brandschone bakplaat

Pizza’s waar de kaas van afdruipt, koekjes die niet goed loskomen, cakebeslag dat je gemorst hebt; het zit allemaal op je bakplaat en het lukt je met een gewoon sopje gewoon niet om het er goed af te krijgen. Het is toch wel fijn als je een brandschone bakplaat hebt…

Dat moeten ze bij LibelleTV ook gedacht hebben, en dus bedachten ze hier iets op om ons een handje te helpen. Heb jij ook zo’n aangekoekte bakplaat waarvan je in je stoutste dromen niet durft te denken ‘m ooit nog schoon te krijgen? Reken maar dat je ‘m brandschoon krijgt met deze handige lifehack! Bekijk de video hieronder om te zien hoe jij ook zo’n brandschone bakplaat krijgt.

that’s how it’s done

Zoals je kunt zien is het super simpel om je bakplaat weer schoon te krijgen. Het enige wat je nodig hebt is (flink) wat baking soda, waterstofperoxide en tijd. Dit meng je met elkaar tot een glad geheel en vervolgens breng je het aan over de gehele bakplaat. Laat dit drie uur intrekken en vervolgens veeg je de aanslag er zo vanaf met een schuursponsje. Een brandschone bakplaat krijgen was nog nooit zo makkelijk.

>> Lees ook: Deze lifehacks wil je uitproberen
>> Lees ook: Kitchen hack: Zo maak je champignons snel schoon

Bron en beeld: LibelleTV