7 manieren om slimmer te werken, niet harder

header

Een veel voorkomende misvatting is dat als je productief bent, je meer gedaan krijgt. Wat je ook vaak hoort is dat je door bezig te blijven je succesvol wordt. Maar dat is niet altijd de juiste manier.

>> Lees ook: Dit zijn de best betaalde én minst stressvolle banen

Een andere aanpak tot succes is om slimmer te werken, en niet per se harder. Met deze vorm van denken is het niet de bedoeling dat je zoveel mogelijk in één dag propt, maar hoe je het jezelf makkelijker maakt met plannen. Het resultaat? Snellere prestaties, minder stress en een verbeterde tijdsindeling. Met deze tips geven we je een zetje in de goede richting.

#1. Begin met de belangrijkste dingen

Het klinkt simpel, maar we hebben allemaal wel een keer de fout gemaakt om de belangrijkste taak uit te stellen tot het einde van de dag wanneer er een kleine kans is dat je het nog afkrijgt. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om voor ogen te krijgen wat het meest en minst belangrijk is, zonder te kijken naar hoelang iets duurt.

#2. Goede nachtrust

Je lichaam heeft genoeg slaap nodig, je hebt vast vaker gehoord dat je 7 tot 8 uur slaap per nacht nodig hebt om je goed te kunnen focussen en creatiever te kunnen denken. Een grote fout die vaak gemaakt wordt is tot laat opblijven om iets af te maken waardoor je minder slaap krijgt. Prima dat je iets afmaakt, maar de volgende dag ga je hier last van krijgen.

#3. Vroeg opstaan

Ze zeggen vaker dat dé key to success vroeg opstaan is. Het is logisch dat je meer uren tot je beschikking hebt waarin je dus meer kunt doen, maar het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Het zorgt voor een slaapritme, en als je vroeg opstaat ga je ook vaak eerder slapen, waardoor je een betere nachtrust krijgt.

#4. Besteed aandacht aan je taken

Afleidingen maken het moeilijker om je te focussen op je taken. Grote kans dat, terwijl je dit leest, je meerdere tabbladen open hebt staan. Of misschien kijk je wel Netflix op dit moment. Je aandacht is verdeeld waardoor je je minder goed kunt concentreren op datgene wat je echt moet doen.

#5. Wees niet te perfectionistisch

Sommige dingen hoeven niet tot in detail te worden uitgewerkt. Wees kritisch, maar niet te perfectionistisch. Do we need to say more?

#6. Zet een tijdlimiet

Vaak werken we beter als we onze taken inplannen in tijdvakken. Maak een tijdschema in je agenda en vul je taken in. Zo heb je gelijk een overzicht van wat je allemaal moet doen.

#7. Neem regelmatig een break

Gemotiveerd blijf je alleen door je energielevel op peil te houden. Niemand verwacht van je dat je elke minuut van de dag ergens vol voor gaat. Het is belangrijk om regelmatig een pauze te nemen en je hersenen rust te geven.

>> Lees ook: Zo maak je het als freelancer
>> Lees ook: Met deze tips krijg je een home office waar je écht wil werken

Bron: Lifehack Beeld: Pinterest