7x waarom je collega’s stiekem je beste vrienden zijn

In eerste instantie kies je natuurlijk een baan die je leuk vindt. Het zou dan ook nog wel leuk zijn als je een beetje redelijk verdient, maar wat we vaak vergeten en toch minstens zo belangrijk is, zijn onze collega’s. Zij kunnen jou en je werk namelijk maken of breken. Heb jij leuke collega’s: good for you. Je beseft het meestal niet, maar je collega’s zijn stiekem je beste vrienden. Waarom? Scroll down.

#1 Samen klagen

Hoe leuk jij je baan ook vindt, er zijn altijd dingen, situaties of mensen die je minder leuk vindt. Dat geldt voor je collega’s ook. Hoe fijn is het dan om tijdens jullie pauzes jullie frustraties met elkaar te delen. Je vrienden thuis zullen jouw stuggles op het werk nooit zo goed begrijpen als je collega’s.

#2 Lachen en gieren

Jij en je collega’s hebben waarschijnlijk een hoop gemeen. In ieder geval hebben jullie dezelfde interesses en liggen jullie qua niveau aardig op een lijn. Af en toe liggen jullie dan ook in een deuk om de kleinste roddels en meest droge grappen.

#3 Begrip

Zit jij kort voor een deadline, dan begrijpen je collega’s dat je even niet gestoord wilt worden. Moet jij in de pauze of na werktijd een uurtje doorwerken, dan snappen zij dat ook. Sommige collega’s zijn misschien zelfs bereid wat werk van je over te nemen. Je collega’s weten als geen ander hoe het er op jullie werkvloer aan toe gaat en zullen daarom altijd achter je staan.

#4 Opvrolijken

Kun jij een ochtend maar moeilijk je bed uit komen of zit alles tegen, dan zijn daar altijd je collega’s om je op te vrolijken. Jullie zitten in hetzelfde schuitje en dat zorgt dat je elkaar door die vervelende situaties heen wilt sleuren en elkaar wilt opvrolijken.

#5 Door en door

Zijn jullie al een tijdje collega’s, dan kennen jullie elkaar waarschijnlijk al best goed. Misschien zelfs beter dan je eigen vrienden, je ziet en spreekt je collega’s immers (bijna) iedere dag. Je weet precies wat hun favoriete lunch is, wat hun lievelingsliedje is, wat ze na werktijd uitspoken en wat er in hun weekenden gebeurt. Eigenlijk zoals dat bij best friends gaat, toch?

#6 Niet alleen werk

Je ziet je collega’s natuurlijk (bijna) iedere dag. Jullie kletsen er wat op af op zo’n werkdag, maar zo nu en dan zien jullie elkaar ook in jullie vrije tijd. Zo komt het wel eens voor dat een meeting aan het einde van de dag uitloopt en jullie besluiten samen iets te eten in de stad. Af en toe zullen jullie ook een drankje doen in het weekend, bijvoorbeeld omdat iemand jarig is geweest. Kortom: jullie zien en spreken elkaar gewoon héél veel.

#7 Interesses

Jij en je collega’s hebben waarschijnlijk veel gemeen. Je werkt immers niet zomaar bij hetzelfde bedrijf en bekleedt een soortgelijke functie. Er zitten dan vast overeenkomsten in wat jullie interessant en leuk vinden. Dat zorgt niet alleen dat jullie een klik hebben en het goed met elkaar kunnen vinden, ook kunnen jullie elkaars commentaar waarderen en help je elkaar nieuwe inzichten geven.

Shop de nieuwste items

B.C. Best Connections by Heine
OTTO
€49,99

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€49,95

Pandora
PANDORA
€69,-

Steve Madden
NELSON
€99,99

Hailys
OTTO
€34,99

Heine
OTTO
€39,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Te aardig zijn voor je collega’s is slecht voor je carrière
Doe dit aan het begin van je werkdag en je bent véél productiever

Bron: NSMBL | Beeld: Unsplash