Doe dit aan het begin van je werkdag en je bent véél productiever

Ik ben allesbehalve een ochtendmens en ben vaak niet vooruit te branden. Na een paar koppen koffie lukt het mij om een paar woorden te zeggen en kruip ik vol goede moed achter mijn laptop. Helaas duurt het bij mij dan ook een tijdje voordat ik echt begin met mijn to do-list en zijn er vaak al een paar uur voorbij gevlogen. Zonde! Gelukkig zijn er genoeg mensen die wel weten hoe ze in de ochtend productief zijn en gaven zij allemaal dezelfde handige tips!

All glory comes from daring to begin

Wat veel mensen niet weten, is dat het eerste uur van je werkdag heel belangrijk is voor de rest van je werkdag. Wat je allemaal in dat eerste uur doet, zorgt er namelijk voor hoe je ‘in the game‘ zit. Ik heb wat tips gevonden waardoor jouw werkdag hartstikke productief verloopt én je er het beste uit haalt. Let’s go!

#1 Gebruik je tijd wijs

Vooral in het begin van je werkdag word je overspoeld met allerlei taken en mensen die iets van je willen. Gebruik daarom je tijd wijs en plan alles realistisch in. Soms ben je sneller klaar dan verwacht of juist langer bezig, maar daar moet je dan gewoon mee dealen. You have the same 24 hours as Beyoncé! En natuurlijk is het ook een kwestie van veel verschillende methodes proberen, er is er namelijk altijd wel eentje die bij jou past. 

#2 Plannen maar

Natuurlijk gebruik jij wel to-do lijstjes per dag, maar gebruik je ze ook voor de hele week? Bij een dagelijkse to-do lijst schrap of verzet je sneller taken die je dan ook meteen weer vergeet. Kijk dus aan het einde van elke dag of je nog goed loopt op de wekelijkse planning en of je iets over het hoofd ziet. Dit geeft ook veel rust zodra je het kantoor verlaat!

#3 Eet wat goed is

Iedereen heeft wel een powerfood waar je veel energie van krijgt. Of dat nu granola met honing is of juist een kop koffie, hier ga jij van knallen. Eet dit daarom ook in het eerste uur van je werkdag om een goede start te hebben en om je energielevel op peil te houden. Vergeet ook geen gezonde snacks mee te nemen! Niets is fijner dan op een drukke dag tussendoor op iets te knabbelen.

Shop je #girlboss outfit!

Expresso
DE BIJENKORF
€139,95

Selected Femme
DE BIJENKORF
€29,99

Expresso
DE BIJENKORF
€89,95

Guess
OTTO
€125,00

Bobbi Brown
DE BIJENKORF
€28,00

Dune London
DE BIJENKORF
€105,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Bewezen: knappe én lelijke mensen hebben een hoger salaris
Goals! Voor deze niet normale droombanen word je nog betaald ook

Bron: Careergirl Daily | Beeld: Getty Images