Wil jij écht succesvol en gelukkig zijn? Stop dan met deze 5 dingen!

gelukkig

Succesvol én gelukkig zijn, is dat niet iets wat we allemaal willen in het leven? Een goedlopende carrière, een geweldig liefdesleven waar de vonken er vanaf vliegen en ladingen sociale contacten. Yep, we want it all. Maar hoe creëer je nu geluk en succes in het leven voor jezelf? Veel mensen denken dat de beste manier om succesvol te worden het oppikken van nieuwe gewoontes en vaardigheden is. Natuurlijk kan dit helpen, maar soms is the key to success juíst het opgeven van de dingen die je (ongemerkt) afleiden van je doel. Klinkt nogal lastig, maar wanneer je de volgende vijf negatieve dingen uit je leven verwijdert, ben je op de goede weg! Sommige zijn gemakkelijk op te geven, anderen kosten nét wat meer tijd en inspanning. Maar geloof me, it’s worth it!

Stop met deze 5 dingen om gelukkig en succesvol te zijn

#1 Stop met het maken van excuses

Neem zélf de regie in handen en laat anderen niet jouw problemen oplossen. Probeer niet te veel drama te maken over wat er in jouw leven is gebeurd of gaande is, en gebruik dit ook niet als excuus voor dingen. Als je hulp nodig hebt, vraag het, maar neem wel zélf het initiatief. Je zult merken dat, wanneer het probleem is opgelost, het je écht een goed en blij gevoel geeft.

#2 Stop met perfectionistisch zijn

Perfectie is onbereikbaar, dus proberen om dit te bereiken is een echte waste of time. In plaats van je zorgen maken over de fouten die je hebt gemaakt of de gebreken die je hebt, kun je beter kijken naar wat je wél kan en je focussen op het verbeteren van jezelf. Let op, wel met kleine stappen! Niemand is perfect, maar iedereen kan de keuze maken om een beter mens te zijn.

#3 Zet je angst opzij

Veel mensen maken zich kleiner zonder het te beseffen; ze houden zich stil tijdens discussies en besprekingen terwijl ze wel iets willen zeggen, ze vermijden het nemen van risico’s en denken altijd na over de worst-case scenario. Deze angstige houding zal je ervan weerhouden om al je dromen en doelen te bereiken die gelukkig maken, dus remove het uit je leven en wees dapper.

#4 Stop met het altijd maar ‘ja’ zeggen

Sommige mensen hebben struggles met het zeggen van ‘nee’ tegen de mensen om hen heen, terwijl ze dit eigenlijk wel zouden willen zeggen. Vaak betekent dit dat ze uiteindelijk hun tijd verspillen met dingen die ze niet willen doen, én anderen kunnen zo gemakkelijk van hen profiteren. Blijf dicht bij jezelf en zeg ‘nee’ op momenten dat je dit ook daadwerkelijk denkt. Jouw eigen doelen zijn prioriteiten en dit is moeilijk wanneer je het te druk hebt met het helpen met dromen van anderen.

#5 Verwijder negatieve mensen uit je leven

Als de mensen om je heen pessimistisch en negatief zijn, zal je na verloop van tijd die gedachten van hen beginnen over te nemen. Verwijder deze toxic mensen uit je leven en vervang ze met optimistische en ondersteunende personen die écht geven om jou en je dromen. Je zult merken dat je je gelukkig voelt en minder gestrest bent.

Shop de saturday look!

Cvrd
CVRD
€149,00

what to wearSteve Madden
STEVE MADDEN
€89,99

Michael Kors
DE BIJENKORF
€395,00

Maje
DE BIJENKORF
€55,00

Pernille Corydon
DE BIJENKORF
€63,00

Bobbi Brown
DE BIJENKORF
€28,50

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Gelukkiger leven? 5 tips uit Scandinavië
Mensen die niet samenwonen zijn gelukkiger
Ga jij voor die succesvolle carrière of volg jij je hart?

Bron: Lifehack | Beeld: Unsplash