Dit zijn de best betaalde én minst stressvolle banen

minst stressvolle banen

Het liefst willen we het allemaal: een leuke baan die goed verdient en waar weinig stress bij komt kijken. Helaas is dit voor de meesten van ons slechts een droom. Business Insider heeft een onderzoek gedaan waar we wat aan hebben. Bij het Occupational Information Network hebben ze gekeken welke banen het laagst scoren op de schaal van stress (hoe lager de score, hoe minder stress) bij banen waarbij je meer dan $70.000 per jaar verdient. Opvallend: negen van de tien best betaalde en minst stressvolle banen vallen in het veld van wiskunde en wetenschap.

#10. Econoom

Stress tolerantie: 59

Gemiddelde jaarsalaris: $109,230

Beschrijving van de baan:  Je bestudeert de productie en distributie van bronnen, goederen en diensten.

#9. Astronoom

Stress tolerantie: 62

Gemiddelde jaarsalaris: $110,220

Baanbeschrijving: Observeren, onderzoeken en astrologische fenomenen analyseren om onze kennis te vergroten of informatie toepassen op praktische problemen.

#8. Actuaris

Stress tolerantie: 64

Gemiddelde jaarsalaris: $110,560

Baanbeschrijving: Je analyseert financiële kosten op risico’s en onzekerheden.

#7. Wiskundige

Stress tolerantie: 57

Gemiddelde jaarsalaris: $112,560

Baanbeschrijving: Je doet onderzoek naar fundamentele wiskunde of een toepassing van wiskundige technieken in de wetenschap, management en andere werkvelden; problemen oplossen met wiskundige methodes.

2

#6. Computer hardware ingenieur

Stress tolerantie: 67

Gemiddelde jaarsalaris: $114,970

Baanbeschrijving: Onderzoek, ontwerpen, ontwikkelen of het testen van een computer of computer-gerelateerde uitrustingen voor commerciële, industriële, militaire of wetenschappelijke doelen.

#5. Optometrist

Stress tolerantie: 70

Gemiddelde jaarsalaris: $115,750

Baanbeschrijving: Je doet oogtesten om te kijken of iemand zichtproblemen of oogziektes heeft, je meet iemand een bril of lenzen aan of je verwijst iemand door naar het ziekenhuis.

#4. Natuurkundige

Stress tolerantie: 61

Gemiddelde jaarsalaris: $118,500

Baanbeschrijving: Je onderzoekt natuurkundige fenomenen, ontwikkelt theoriën op basis van observaties en experimenten en je ontwikkelt methodes om op fysieke wetten en theoriën los te laten.

#3. Docent in rechten

Stress tolerantie: 63

Gemiddelde jaarsalaris: $126,230

Baanbeschrijving: Je geeft vakken op de rechtenstudie.

#2. Computer en informatie systeemmanager

Stress tolerantie: 64

Gemiddelde jaarsalaris: $141,000

Baanbeschrijving: Je helpt de informatie-technologiedoelen van een organisatie te bepalen; je bent verantwoordelijk voor het implementeren van goede computersystemen om die doelen te bereiken.

#1. Orthodontist

Stress tolerantie: 67

Gemiddelde jaarsalaris: $221,390

Wat doe je dan: Onderzoeken, diagnose stellen en je behandelt tandheelkundige afwijkingen en orale afwijkingen. Ook breng je beugels aan en je verwijdert ze weer.

Bron: Cosmopolitan Beeld: Pinterest