Dit is het beste tijdstip om een e-mail te schrijven

e-mail

Iedereen – ja, ook ik – denkt dat de beste tijd om al je e-mails te checken en beantwoorden ’s ochtends is. Zodra de belangrijkste mailtjes de deur uit zijn, kun je aan je dagtaken beginnen. Think again. Volgens Grammarly is dit niet het juiste moment. Het schijnt dus dat mailtjes die ‘s ochtends geschreven zijn veel meer fouten bevatten.

>> Lees ook: Zo houd jij je bureau opgeruimd

Je komt ’s ochtends op kantoor, gaat achter je bureau zitten en je inbox zit vol met mailtjes die gelijk beantwoord moeten worden. Je werkt ze snel weg en vliegt door naar je eerste meeting. Vervolgens heb je ontzettend veel honger. Probeer dan maar eens een goed mailtje te schrijven. Je denkt op dat moment aan heel andere dingen. ’s Ochtends maken mensen de meeste fouten, omdat hun brein er simpelweg nog niet klaar voor is en alleen maar aan eten kan denken. Zo laat je natuurlijk geen goede impressie achter.

e-mail 2

So many mistakes

Grammarly is een extensie van je Chrome browser en helpt je de perfecte e-mail te schrijven door alle fouten eruit te halen. Ze kwamen erachter dat er 11,8 fouten per honderd woorden werden gemaakt tussen 04:00 uur en 08:00 uur en 14,3 fouten per honderd woorden tussen 22:00 uur en 02:00 uur. Op zich is dit vrij logisch, je hersenen zouden op deze momenten moeten slapen en niet schrijven. Maar wat is dan wel de beste tijd om je mail te beantwoorden?

De beste tijd om een e-mail te schrijven

Tussen 13:00 uur en 17:00 uur is de beste tijd om je e-mail te schrijven. Uit resultaten van Grammarly werden tussen deze tijden de minste fouten gemaakt. Eindelijk bewijs van het advies dat je ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat dus beter niet kan werken. En, niet vergeten: genoeg slaap is ook erg belangrijk.

>> Lees ook: 3 casual chic outfits voor kantoor

Bron: CareerGirlDaily | Beeld: Pinterest