Bewezen: knappe én lelijke mensen hebben een hoger salaris

Knappe én lelijke mensen hebben een hoger salaris

Heb jij een knap uiterlijk en word jij aanboden via menig datingsite? Dan heb jij een groot voordeel in het leven. Je wordt niet alleen knapper gevonden door potentiële partners, maar waarschijnlijk ben je ook nog eens een stuk succesvoller op de arbeidsmarkt dan je collega’s die in de categorie ‘lelijke eendjes’ vallen. Het zogenaamde ‘beauty premium‘ zorgt ervoor dat mensen je capaciteiten hoger inschatten, waardoor je een hoger salaris ontvangt. Dit alles blijkt uit verschillende onderzoeken die telkens tot deze zelfde conclusie komen. Say what?!

Schoonheidsslaapje? Lelijke mensen hebben een winterslaap nodig

Het is echt waar! Volgens die onderzoeken verdienen aantrekkelijke mensen over het algemeen namelijk meer dan hun minder aantrekkelijke collega’s. Tijdens de onderzoeken bestudeerden specialisten de invloed van de factor ‘schoonheid’ op het succes dat iemand heeft en brengt voor een bedrijf. Zo zouden knappe mensen makkelijker geld binnenhalen voor het bedrijf. Niet geheel onlogisch, want ga maar bij jezelf na. Wanneer er een pretty boy voor je deur staat waarvan je knieën beginnen te knikken, of iemand waar je nét niet warm of koud van wordt, laat jij je makkelijker ompraten door degene die jij het meest aantrekkelijk vindt. Toch? Omdat knappe mensen dus meer kunnen verkopen, en daardoor meer geld binnen scheppen, worden ze vaak ‘waardevoller’ gevonden en hebben ze meer kans op een bonus.

Dus, mensen die volgens onderzoekers onder de lelijke eendjes vallen, moeten het dan maar doen met een hongerloontje? Dat valt mee, want ook ‘zeer onaantrekkelijke’ aka lelijke mensen zouden een hoger salaris ontvangen. In een onderzoek, waarin proefpersonen werden beoordeeld met ‘heel onaantrekkelijk’, ‘onaantrekkelijk’, ‘middelmatig’, ‘aantrekkelijk’ of ‘zeer aantrekkelijk’, kwam naar voren dat personen met het label ‘zeer onaantrekkelijk’ gemiddeld een hoger salaris ontvangen.

Kortom: als je niet gezegend bent met een knap uiterlijk, kun je er maar beter uitzien als een verlepte onaantrekkelijke boterham. In beide gevallen zit je goed, hooray!

Een knappe look voor lelijke mensen

My Jewellery
MY JEWELLERY
€39,95

Fashionology
DE BIJENKORF
€48,-

Mango
WEHKAMP
€49,99

Rainbow
BONPRIX
39,99 22,99

Pieces
WEHKAMP
19,99 15,99

Les Cleias
DE BIJENKORF
€19,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES MEER:

7x waarom je collega’s stiekem je beste vrienden zijn
Te aardig zijn voor je collega’s is slecht voor je carrière
Doe dit aan het begin van je werkdag en je bent véél productiever

Bron: Gatsby , NRC | Beeld: Unsplash