Goals! Voor deze niet normale droombanen word je nog betaald ook

Vroeger hadden we altijd heel ambitieuze dromen: als ik later groot ben word ik prinses. Of astronaut. Of zangeres. Banen die niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn, helaas. Je werd al snel wakker geschud en moest maar eens kijken naar een baan wat wel kan. Maar niemand droomt toch van een 9 tot 5 kantoorbaan? Gelukkig bestaan er niet alledaagse droombanen waar je nog voor betaald wordt ook! Tijd voor een carrièreswitch?

#1 Pizza-tester

Pizzaria Bath Pizza Company in Somerset, Engeland plaatste een vacature waarbij ze zochten naar een pizza-tester die feedback kan geven op hun menu van cheesy, saucy taarten. Voor deze baan hoef je maar twee uur per week te komen en reiskosten worden vergoed.

En je kwaliteiten? Zolang je een ervaren pizza-eter bent met een ‘cultured palate‘ en gepassioneerd over pizza kunt praten ben jij geschikt. Ik zeg doen!

#2 Panda nanny

Oh my! In 2014 ging er een vacature rond van The China Giant Protection and Research Center waarbij ze zochten naar ‘panda nannies’. Naast het feit dat je de hele dag met deze schattige beesten kunt knuffelen, krijg je ook nog eens omgerekend €27.0013 per jaar (ongeveer €22.501 per maand), een kamer en een bedrijfsauto. Score!

De enige gevraagde competenties zijn schrijf en fotografie skills en natuurlijk basiskennis over panda’s. Deze vacature was trouwens enorm populair: meer dan 100.000 sollicitanten hadden gereageerd. Wauw!

#3 Professioneel slaper

Deze baan klinkt mij als muziek in de oren! Wie wilt er nu geen geld verdienen tijdens het slapen? Simon Horn, een luxe bedden specialist uit Engeland vonden een unieke manier om hun bedden te testen: ze namen een 22-jarige studente aan om deel te nemen aan het ‘slaap onderzoek’ die een maand duurde.

Het enige wat de studente moest doen was acht uur per dag in bed liggen en haar ervaringen vertellen op een blog. Waar kan ik mij inschrijven?

#4 Netflix tagger

Hoe denk jij dat je steeds de goede films op Netflix vindt als je aan het zoeken bent? Dit komt allemaal door de Netflix Tagger. De baan is erg exclusief omdat er niet veel mensen zijn die het doen, maar kort gezegd zorgen zij ervoor dat het algoritme steeds beter wordt.

Een van de weinige taggers, Josh Garrel, vertelde aan CNBC over zijn werk: “I’m like a garbage disposal for watching stuff, I’m open to anything because you never know. You could come across something brilliant you would have never tracked down.” Dus de hele dag Netflixen en opschrijven waar het over gaat? Easy peasy baan!

#5 Haunted house tester

Deze vacature laat ik rustig aan mij voorbij gaan. Maar ben jij niet vies van een paar enge geesten in de woonkamer? Dan is deze baan perfect! Als tester help je huiseigenaren door het hele land hun haunted house nog enger te maken.

Kwaliteiten die je moet hebben zouden vast stalen zenuwen zijn en daarom ook alleen perfect voor adrenaline junkies. Nee, ik ben nog steeds niet overtuigd!

#6 Fortune Cookie schrijver

Ja, je hebt er vast nooit over nagedacht, maar die ene grappige tekst in dat gelukskoekje is ooit door iemand bedacht. Is het altijd jouw passie geweest om te schrijven over iemands toekomst? Dan moet jij zeker even solliciteren bij Wonton Foods. Daar is namelijk de functie Chief Fortune Writer vrij gekomen omdat Donald Lau kortgeleden ontslag heeft genomen. Waarom? Writer’s block. 

LEES OOK:

Deze beroepen hebben de hoogste startsalarissen
Dit zijn de minst stressvolle banen van dit moment
Carrièretips voor elke twentysomething

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: Getty Images