Hallo routine! Met deze tips kom je weer terug in je ritme

Routine

Al vanaf het begin van het jaar kijken we ernaar uit: de zomervakantie. De meeste mensen pakken na een jaar hard werken of studeren hun koffers en gaan er een tijdje tussenuit. Maar sommige doen ook thuis even afstand van hun dagelijkse rituelen. We slapen vaak iets later en langer, eten ongezonder en sporten wat minder. Het is heerlijk om even te genieten van alle vrijheid en jezelf wat rust te gunnen! Maar voor dat je het weet komt de vakantieperiode weer ten einde en moeten we weer back to school of back to work.

Doei vakantie! Hallo Routine!

Help! Voor velen is de vakantie alweer voorbij. Het is weer tijd om je wekker te zetten en vroeg te gaan slapen. Ook wil je misschien gezonder gaan eten. Of je nu weer terug de schoolbanken in moet of weer aan het werk gaat, de draad weer oppakken kan een lastige klus zijn. Maar no stress! Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet om dat fijne vakantie gevoel vast te houden en met de opgedane energie weer terug het ritme in te komen.

#1 Get some sleep

Indien je de mogelijkheid hebt, plan een bufferdag in. Neem een dag goed je rust en de tijd om je oude slaapritme weer op te pakken. Slaaptekort, een slechte slaapkwaliteit en een onregelmatig slaapritme zorgen namelijk voor een gevoel van desoriëntatie, depressie en vermoeidheid. En dat is natuurlijk niet best als je de draad weer wilt oppakken.

#2 Eet gezond

Vakanties zijn bedoeld om echt te genieten. In de zomer denken we vaker aan borrelen op een terras, een barbecue met vrienden of een lekker ijsje. Een key om weer aan het ritme te wennen is door goed voor jezelf te zorgen. Drink voldoende water en eet genoeg groente en fruit. Het kan helpen om meteen na de zomervakantie gezonde boodschappen in te slaan voor een week. Zo kies je er bewust voor om het gezonde pad in te slaan. Doe ook wat inspiratie op voor healthy recepten, bijvoorbeeld op onze website. Dit maakt je nieuwe lifestyle leuker!

#3 Positive mindset

A positive mindset is everything ladies! Tijdens een vakantieperiode ervaren we minder stress en zijn we creatiever. Probeer de positive mindset vast te houden door te genieten van kleine dingen en het niet te laten voelen als ”moeten”. Het kan helpen om je dag te beginnen met het lezen van een positieve quote en/of je dag te eindigen met het herinneren van een fijne gebeurtenis.

#4 Voldoende beweging

Sporten schiet er vaak bij uit in de vakantie. Zo nu en dan je lichaam rust geven heeft ook een positief effect. Maar toch is het goed om voldoende beweging weer op te gaan pakken. Mocht je hier moeite mee hebben kun je voor jezelf een planning maken voor de eerste twee weken, hoe, wanneer en hoe vaak je gaat sporten. Stel voor jezelf nieuwe doelen. Dit helpt om weer gemotiveerd aan de start te gaan en zodat je de routine weer kunt oppakken.

Wake up and smell the routine ladies!

Shop je back to work outfit!

Sandro
DE BIJENKORF
175,00 87,50

Pieces
OTTO
€29,99

PS Poelman
NELSON
€99,00

Daniel Wellington
DE BIJENKORF
€129,00

My Jewellery
MY JEWELLERY
€12,95

Pieces
OTTO
€34,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

 

LEES OOK:

Doe dit aan het begin van je werkdag en je bent véél productiever
Handig! 5 Tips om je te focussen op werk
Salade van gegrilde portobello met truffelsalsa en tijm

Bron: Sportcity, Terstal |Beeld:Unsplash