Handig! 5 Tips om je te focussen op werk

Je herkent het wel: je hebt een to-do lijst van hier tot en met Tokyo, maar je kunt je maar niet focussen op je werk. Je spanningsboog is veel te kort en je wordt door het minste afgeleid. Zo vervelend en vooral herkenbaar! Daarom hebben wij vijf tips voor je waardoor jij je veel beter kunt focussen op je werk! Pak je kopje koffie er maar bij, we’ve got some work to do! 

#1 Get your head back in the game

Zorg dat je even lekker wakker wordt geschud. Gooi wat water in je gezicht of ga even een stukje wandelen om je hoofd leeg te maken. Probeer positief te blijven en je zult merken dat je motivatie langzaam terugkomt!

#2 Vind de perfecte werkplek

Voor de thuiswerkers onder ons: zoek een werkplek waar jij goed kunt werken. Soms is dit achter je bureau, maar ook op de bank, bed of bij een leuk koffiezaakje kun je werken. Zorg er wel voor dat de plek schoon is en weinig afleidingen heeft. Ook is werken bij natuurlijk daglicht fijner, dus kies een plekje bij het raam!

#3 Weg met die telefoon

Zoals iedereen weet is de telefoon afleidingsoorzaak nummero uno! Even snel reageren op een appje of door je Instagram scrollen kunnen ervoor zorgen dat je kleine pauze van vijf minuten uitloopt tot een uur. Of dat je helemaal niet meer aan het werk bent. Je hebt je telefoon nu toch niet nodig, dus stop ‘m weg in je tas of nog beter: in een andere kamer! Hoe meer moeite je moet doen om je telefoon te pakken, hoe minder je dit ook doet. Zodra je merkt dat je echt even een pauze verdient, kun je ‘m weer pakken.

#4 Realistische doelen

Ook al is je to-do list ontzettend lang, probeer realistisch te blijven. Sommige taken duren misschien langer dan je verwachtte, dus probeer logisch in te plannen. Schrijf op wat je vandaag af wilt hebben en zorg dat je het afkrijgt! Uiteindelijk geeft dit een heel voldaan gevoel waardoor je nog meer gemotiveerd bent om weer aan de slag te gaan.

#5 Vergeet de pauze niet

Iedereen heeft wel een moment dat-ie beter werkt dan op andere momenten. Dit kan in de ochtend, middag of juist in de avond zijn. Houd hier rekening mee en probeer pauzes in te plannen op de momenten voordat je piekt. Hierdoor ben je namelijk langer gefocust en werk je ook veel beter. Pauzes van vijf minuten zijn altijd fijn voor de afwisseling (bijvoorbeeld na elke taak), maar probeer goed naar je gevoel te luisteren. Soms ben je nog niet toe aan pauze, maar zodra je spanningsboog weg is, is het moeilijk om de focus en motivatie weer terug te vinden.

LEES OOK:

Powervrouw van de maand: Fleur Kriegsman van Social Boutique
Saai bureau? De leukste inspiratie op je desk op te pimpen
Met deze tips krijg je een home office waar je écht wil werken

Bron: Careergirldaily | Beeld: Getty Images