De jongste thuis? Dan heb je meer kans om miljonair te worden

miljonair

De jongste thuis zijn heeft zo zijn voordelen. Je oudere broers en zussen mochten waarschijnlijk veel later op stap dan jij uiteindelijk. Je ouders waren er immers al een beetje aan gewend toen het eenmaal jouw beurt was en deden ze dus minder moeilijk. De jongste is schijnbaar ook de grappigste thuis, maar er is nu een véél interessantere studie gedaan, of in ieder geval een met een erg interessante uitkomst. De jongste telg uit de familie heeft namelijk de grootste kans om miljonair te worden.

Money, baby

Volgens het onderzoek dat gepubliceerd werd in The Sunday Times, durven de jongste kinderen vaak meer risico’s te nemen als het om hun carrière gaat. En dan ligt het er ook nog aan hoeveel broers en zussen je hebt. Van de mensen met één oudere broer of zus durft de jongste 49 procent (!!) sneller het ondernemerschap aan te gaan dan de oudere gezinsleden. Bij families met twee oudere broers of zussen lag dit iets lager, 43 procent.

De conclusie die de onderzoekers trekken is misschien een beetje kort door de bocht: doordat de jongste thuis sneller risico durft te nemen, zal het eerder een onderneming beginnen, en eerder succes krijgen, waardoor hij of zij eerder miljonair wordt. Of kan worden, want er kan uiteraard nog van alles misgaan. Maar daar staan we natuurlijk niet al te veel bij stil. Think positive. En je kunt het sowieso bij je broers en zussen in het gezicht wrijven. Hah!

LEES OOK:

>> 10 tips om geld te besparen
>> On a budget: 12x beautyproducten onder de 20 euro
>> Aankopen waar je dus niet al je geld aan uit moet geven

Bron: Harper’s BazaarBeeld: Pinterest