Powervrouw van de maand: Fleur Kriegsman van Social Boutique

Olcay Gulsen, Fabienne Chapot en natuurlijk Linda de Mol; stuk voor stuk echte girlbosses die met niets zijn begonnen en uiteindelijk een succesvolle onderneming hebben opgestart. Powervrouwen zijn het en natuurlijk ieder met een eigen drive. Omdat we erg benieuwd zijn naar hoe ze dit hebben gedaan, beginnen we deze maand met Powervrouw van de maand! Elke maand zetten we een nieuwe powervrouw in het zonnetje die ons inspireert. Houd je notitieboekje dus gereed!

En deze maand maken we kennis met Fleur Kriegsman. Fleur is een onderneemster in hart en nieren, en weet dus ook goed waar ze over praat. Op haar 16e (!) heeft ze haar eigen webshop opgericht, ze werd verkozen tot meest veelbelovende ondernemer onder de 25 jaar én ze won de Cosmogirl! Born to Lead Award. #Goals! Ondertussen heeft ze haar geliefde Amsterdam achtergelaten voor het zonnige Barcelona waar ze samen met haar vriend woont. Met haar nieuwe bedrijf, Social Boutique, beheerd ze nu social media kanalen van bedrijven en geeft ze trainingen en adviezen over social media. Het wordt dus hoog tijd om deze powervrouw beter te leren kennen!

Wist je vroeger al dat je een eigen bedrijf wilde hebben?

Ja! Toen ik een jaar of 14 was wilde ik wat bijverdienen, dus ging ik de stad af om een baantje te zoeken. Al snel kreeg ik een baantje in een winkel, maar na twee dagen besefte ik dat ik veel liever mijn eigen ding wilde bepalen en ik had ook het idee dat er een andere weg was om sneller geld te verdienen. Ik nam na een paar dagen al ontslag en ben toen gelijk gestart met het inkopen en verkopen van spullen.

Hoe ging je om met je eerst verdiende geld?

Alles wat ik verdiende stopte ik terug in mijn bedrijf. Ik ben letterlijk begonnen met een paar tientjes en van elke euro die ik verdiende, kocht ik nieuwe spullen in.

Wat heb je tot nu toe geleerd van het ondernemen?

Een hoop! Naast alle praktische aspecten van ondernemen heb ik vooral geleerd dat een goede balans en het volgen van je hart heel belangrijk is. Van mijn 16e tot 24e was ik volop bezig met het runnen van een bedrijf en deed ik er nog een studie naast, terwijl vriendinnen uitgingen en op reis gingen. Ik besefte dat ik niet meer gelukkig was met dag in en dag uit naar kantoor gaan. Het roer om dus. In 2016 ben ik op wereldreis gegaan en daarna naar Barcelona verhuisd.

Wat zijn je dromen voor de toekomst?

Met Social Boutique wil ik graag nog meer bedrijven helpen aan een goede social media strategie. Ik zie zo vaak dat bedrijven het links laten liggen en dat is zo zonde, want voor een aantal klanten is het inmiddels de grootste bron van inkomsten geworden. Daarnaast hoop ik altijd de vrijheid te blijven hebben om overal te kunnen werken, want dat vind ik echt één van de fijnste dingen aan mijn werk nu.

Wat voor tip geef je aan iemand die ook een eigen bedrijf wilt oprichten?

Een praktische tip: begin al met je social media kanalen voordat je bedrijf echt ‘live’ gaat: op die manier bouw je al volgers op en heb je op het moment dat je bedrijf echt van start gaat al potentiële klanten!

LEES OOK:

Geef je CV een upgrade met deze tips en val op tussen alle anderen
Sollicitatiegesprek? Dit zijn de grootste fouten die je kunt maken
Social media om succesvol te worden? Het kan!