Social media om succesvol te worden? Het kan!

social media

Het vinden van een baan draait tegenwoordig niet meer alleen om netwerken en een goed CV. Dit is de eenentwintigste eeuw en social media kan enorm veel bijdragen aan je succes. Van opgemerkt worden door bedrijven en merken tot connecting met volgers en je bedrijf vergroten.

Je kan een hoop voor je journey to success doen vanachter je computer. Gewoon vanuit huis! Met datgene waar we hele dagen mee bezig zijn! We geven je een aantal tips hoe je social media kunt gebruiken om succesvoller te worden.

#1 Facebook

Zet je Facebook profiel op privé. Werkgevers hebben toegegeven mensen niet aan te nemen op basis van hun Facebook profiel. Dus, zorg ervoor dat de foto’s die je plaatst gewoon gezien mogen worden of verander je Facebooknaam.

#2 Twitter

Twitter is ideaal als je op zoek bent naar een baan. Je kan gesprekken voeren met de vrouw die jouw droombaan heeft tot je favoriete celebrity. Gebruik het! Volg mensen in jouw droombaanpositie en zoek uit wat ze doen in hun dagelijks leven. Ga in gesprek met ze, blijf op de hoogte met nieuwtjes en wees vooral niet bang om het gesprek aan te gaan.

#3 Pinterest

Pinterest, who doesn’t love it? Maar we gebruiken het eigenlijk nooit om succesvoller te worden. Als je een blog of bedrijf hebt is Pinterest je geheime wapen. Volg succesvolle mensen als Lauren Santo Somigo of Eva Chen, zo kun je meteen zien hoe zij Pinterest gebruiken om meer mensen te trekken.

#4 LinkedIn

LinkedIn is je online CV, maar dan beter. Je kan namelijk echt contact leggen met andere industry insiders en je kan je collega’s vragen of ze je willen aanbevelen. Link sowieso altijd naar je LinkedIn als je solliciteert. Zo kan een mogelijk toekomstige werkgever je connecties zien en wie je heeft aanbevolen.

Je kan ook merken en bedrijven volgen en werknemers van bedrijven waar je zou willen werken te stalken. Je kan ook contact met ze maken, maar we raden je aan om alleen mensen toe te voegen die je echt kent. Check waar ze om geven, de skills die zij hebben en pas je pagina daar op aan.

#5 Instagram

Instagram is de perfecte plek voor het delen van foto’s van je leven, outfits en je ontbijt, wat het ook de perfecte plek maakt op je blog of bedrijf te promoten. Zorg ervoor dat je foto’s hoge kwaliteit hebben, gebruik apps voor de belichting en het contrast (gooi niet 3 filters over elkaar heen) en check andere accounts.

Bron: CareerGirlDaily Bron: Pinterest