Sollicitatiegesprek? Dit zijn de grootste fouten die je kunt maken

Er zijn nog maar weinig mensen die het bij één baan in hun leven houden, dus er is een grote kans dat ook jij een aantal keer van baan wisselt. En daar horen de nodige sollicitatiegesprekken bij.

Makkelijker gezegd dan gedaan, blijkbaar, want er worden nog al eens wat fouten gemaakt tijdens die gesprekken. Fouten waar jij van kunt – en gaat – leren. Kirstie Mackey van LifeSkills zette de grootste fouten op een rijtje:

De grootste fouten tijdens een sollicitatiegesprek

#1. Onvoldoende research

Doe altijd – ALTIJD – research naar het bedrijf en de functie waar je op hebt gesolliciteerd. Weet je met wie je het sollicitatiegesprek hebt? Doe ook research naar die persoon. Doen zij ook bij jou. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en kun je alle vragen beantwoorden, niet alleen over jezelf, maar ook over het bedrijf.

#2. Uit de hoogte of arrogant doen

Bedenk even goed: hoe zou jij het vinden als er iemand tegenover je zit die ontzettend uit de hoogte doet? Juist. Je gaat je er aan irriteren, en dat laat geen goede indruk achter. Vergeet niet dat degene met wie je het gesprek hebt ook je toekomstige collega wordt.

#3. Liegen of antwoorden bedenken

In het dagelijks leven is het al een no-go om te liegen, dus waarom zou je dit bij je sollicitatiegesprek doen? Mensen liegen tijdens een sollicitatiegesprek het meest over hun skills en ervaringen, iets wat hoe dan ook uit gaat komen. Kan je niet zo goed overweg met Excel, maar is dat wel een must voor de functie waar je op solliciteert? Laat merken dat je bereidt bent om te leren, de kans is een stuk groter dat je dan aangenomen wordt.

#4. De eerste indruk

De eerste indruk is ontzettend belangrijk. Kom je te laat of gaat je telefoon af tijdens het gesprek? Dan weet je al dat je het verpest hebt, maar ook je kledingkeuze kan je fataal worden. Je kunt beter te netjes gekleed zijn dan te casual. Ook je uiterlijke verzorging is een belangrijk puntje waar het nogal eens fout gaat (denk: zweetlucht, afgebladderde nagellak, etc.)

#5. Zeuren over je huidige werkgever

Grote kans dat ze vragen waarom je bij je huidige (of vorige) werkgever weggaat. Dit is niet het moment om te vertellen wat voor een zak je baas is, mensen houden niet van negatieve mensen. Ze gaan zich meteen afvragen wat je over hun zal zeggen als je de deur uitloopt.

#6. Vragen stellen

Tijdens een sollicitatiegesprek willen werkgevers zoveel mogelijk over je te weten komen, maar dit is ook hét moment voor jou om alles over je (hopelijk) toekomstige collega te weten te komen. Wees vooral niet bang om vragen te stellen, dat laat alleen maar zien dat je initiatief toont en écht geïnteresseerd bent in de baan.

LEES OOK:

Dit zijn de minst stressvolle banen van dit moment
Deze beroepen hebben de hoogste startsalarissen

Bron: The Independent | Beeld: Getty Images