Carrièretips voor elke twentysomething

header

Zodra je de twintig bereikt hebt, wilt bijna iedere vrouw wel beginnen aan een mooie carrière. Want wie wilt het nu niet maken als het op werk aankomt? Maar tijdens deze reis kunnen er wel eens tegenslagen op je pad komen. Het valt soms gewoon niet mee. Daarom geven we je tips om dit te voorkomen, of om je gewoon een beetje op weg te helpen.

#1: Zoek niet naar een mentor

Het is makkelijk om iemand te kiezen die je moet vertellen wat je moet doen. Het is een mooie houvast omdat je bang bent je eigen keuzes te maken. Maar in plaats van een mentor te kiezen, is het beter om te kijken aan wie je op een constante manier vragen kunt stellen. Iemand die weet waarover hij het heeft, maar niet gaat vertellen wat je precies moet doen. Je mag altijd vragen stellen, maar je leert gewoon het meest van je eigen ervaringen.

#2: Grijp elke kans met beiden handen aan

Welke nieuwe kans je ook krijgt: grijp het aan! Zeg zoveel mogelijk ‘ja’ en durf een risico te nemen. Soms is het goed om eens een nieuwe baan of challenge op te pakken. Gebruik ‘ja’ als je nieuwe stopwoordje en er komen wonderen op je pad!

#3: Kom over je angsten heen

Kom over je grootste angsten heen en heb een goal in je leven. Desnoods schrijf je het op, zodat je het kunt afvinken wanneer je het doel hebt bereikt. Dit geeft je ook een goed gevoel. Durf dus ook gewoon een risico te nemen. Dit hoort allemaal bij het proces om over die angsten heen te komen.

#4: Maak geen keuzes omdat het is gebaseerd op een titel of geld

Kies juist voor de dingen die je echt leuk vindt. De dingen die je ’s nachts wakker houden. Uiteindelijk kun je bakken met geld verdienen maar als je niet happy bent schiet je er alsnog niks mee op.

#5: Laat nooit iemand je vertellen dat je iets niet kan

Geloof me, dit is mijn levensles. Mij is al zo vaak verteld dat ik iets niet kan. Dat was dan juist mijn motivatie om te laten zien dat ik het wél kon. En vandaag de dag doe ik dit nog steeds. Ik haal hier juist mijn energie uit. Laat ze lekker een poepie ruiken, heerlijk!

Bron: Cosmopolitan Beeld: Pinterest