Column Zoey Ivory: De zoektocht naar Miss Nederland 2018

Daar stonden ze dan: tachtig meiden die zich hadden opgegeven voor de castingdag van Miss Nederland 2018. Met trillende beentjes deden zij hun hakken aan en een paar renden heen en weer naar de spiegel. Een aantal meiden staarden emotieloos naar de muur, dit was namelijk de derde keer dat zij meededen aan een Miss Nederland castingdag. Was dit het moment dat zij eindelijk gekozen zouden worden? Was drie keer scheepsrecht?

Van de velen aanmeldingen voor de Miss Nederland verkiezing worden er zo’n tachtig tot honderd meiden uitgenodigd. Hier moeten zij laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Dat bestaat natuurlijk niet alleen uit een rondje catwalk lopen in bikini, maar ook uit jezelf presenteren en het houden van kleine interviewtjes. Denk daarbij aan sollicitatiegesprekken, met de jury en alle partners en sponsors van Miss Nederland. Waarom denk jij dat je een goede Miss Nederland zou zijn? Wat zijn je ambities en dromen? Je beste karaktereigenschappen?

Nou heb ik best een streng oog en weet ik heel duidelijk wat ik wel en niet goed vind. Loopt een meisje over de catwalk als een hysterische sprinkhaan? Dan kan daar zeker aan gewerkt worden, finalist zijn van Miss Nederland betekent namelijk hard aan jezelf werken, veel leren en vooral groeien als persoon (en als Miss natuurlijk). Maar dreun jij een uit je hoofd geleerd praatje op, zonder enige vorm van enthousiasme, dan ben je helaas niet meer te redden. 😉

Zelf weet ik ook nog hoe het was om daar in mijn bikini naar de jury toe te lopen, terwijl mijn trillende billen een halve aardbeving aan het veroorzaken waren. Althans, zo voelde dat. Ik was namelijk de allerlaatste in de rij van honderd meiden en voelde de ogen van de jury in mijn rug (billen) prikken.

De meiden die aanwezig waren vonden de bikinironde allemaal wel prima. “Ik heb mezelf geaccepteerd zoals ik ben, dus waarom zou ik nog zenuwachtig zijn om mijn lichaam te showen”, hoorde ik diverse malen toen ik met een paar kandidaten sprak. Daar kunnen we allemaal nog wat van leren denk ik zo! Toch kwamen er wat vlinders in de buik naar boven toen de jurygesprekken plaatsvonden, de ronde waar je karakter toch echt de doorslag geeft. Wat verwacht je zelf van het Miss Nederland traject? Wat wil je bereiken? Welke eigenschappen vind jij dat een Miss moet bezitten? Jezelf blijven in zo’n gesprek is het allerbelangrijkst, meer dan dit kun je niet doen, het lot ligt dan in de handen van de jury.

Na een zenuwslopende uitslag, waar sommige meiden wéér hun droom tot finalist Miss Nederland in rook zagen opgaan, zijn daar uiteindelijk weer twaalf geweldige meiden uitgerold. Mooi van binnen en van buiten, met talenten en ambities, die nu zullen beginnen aan het Miss Nederland avontuur. Een avontuur dat van start zal gaan in Italië. Sicilië om precies te zijn. En natuurlijk ben ik hier om jullie op de hoogte te houden! Want wie zal het uiterste uit zichzelf halen en Miss Nederland 2018 worden?

Foto’s van Finalisten:

Bodique van Rixtel (19 jaar)

Carlijn Megens (19 jaar)

Cathalijne Runia (24 jaar)

Lotte van der Drift (18 jaar)

Maruschka Sahiboe (25 jaar)

Milou Custers (22 jaar)

Nina van den Broek (26 jaar)

Rahima Dirkse ( 24 jaar)

Rianne Roessink (21 jaar)

Shalien Gieske (24 jaar)

Tanisha Nielo (21 jaar)

Tess Mirani (24 jaar)