De 12 struggles van een vegetariër

De vegarevolutie is in opkomst en het is eenvoudiger dan ooit om een vegetarisch voedingspatroon na te streven. Een vegetarisch voedingspatroon heeft veel voordelen. Zowel voor de gezondheid, voor de dieren en voor het milieu. Maar als vegetariër loop je toch nog weleens tegen wat moeilijkheden aan. The Daily Dutchy’s Iris en Kim weten als geen ander uit eigen ervaring, hoe lastig dit kan zijn en delen dan ook graag hun struggles.. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder!

#1 Je wordt vergeten

Gezellig, je hebt een verjaardag en voor het eten wordt gezorgd. Ja, niet dus! Terwijl de visite een rijkelijk belegd broodje hamburger verorbert, zit jij op een hamburgerbroodje met sla en saus te kauwen. Zelfs al ben je al jaren vegetariër, ze vergeten het gewoon om rekening met je te houden.

#2 Vegetariseren

Dat recept ziet er heerlijk uit, maar er zit vlees in. Dat kan ook makkelijk vegetarisch. Recepten ombouwen tot vegetarische varianten kan heel goed uitpakken, maar loopt soms uit op een groot fiasco. De vissaus heb je weggelaten, maar dat bleek nou juist dé smaakmaker te zijn. Als vegetariër is het dus best lastig bepaalde smaken goed na te maken.

#3 Vissen

Blij met de uitnodiging om bij vrienden te eten. Uiteraard houden ze rekening met je leefstijl. Het resultaat? Er staat stamppot met spekjes op tafel. Dat valt vies tegen. Als je voorzichtig aangeeft geen vlees te eten, krijg je als antwoord ‘Je kan de spekjes er toch uit vissen?’ Je wilt niet moeilijk doen. Dus prik je het vlees nauwkeurig uit je maaltijd, omdat je je bezwaart voelt om nog maar eens duidelijk te maken dat je vegetariër bent.

#4 Relevant cadeau

Je bent jarig en wat krijg je cadeau? Juist, een kookboek met als thema vlees en vis. Ze weten toch dat je vegetariër bent? Met je vriendelijkste lach neem je het cadeau aan, om het vervolgens in de boekenkast weg te laten stoffen.

#5 Fulltimebaan

Samenwonen met een partner die carnivoor is en niks moet weten van vegetarisch eten is voor een vegetariër een no go. Elke avond is het weer goochelen om voor beiden een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Dubbel veel werk dus. Om over de afwas nog niet te spreken.

Lees de volgende 7 struggles op The Daily Dutchy!