Dit is waarom je je moet ziek melden bij een verkoudheid of griep

verkoudheid

Al een tijd woedt er een griepepidemie in ons land of – zoals we dat in de volksmond zeggen – ‘het heerst.’ Dat betekent dat jijzelf, je partner, vrienden of collega’s al getroffen zijn door deze influenza. Of is het slechts een verkoudheid? Maakt eigenlijk ook niet uit, je collega’s willen maar één ding: dat je je ziek meldt.

Griep of een verkoudheid?

Een griep of een verkoudheid, het is soms moeilijk te herkennen waar je nou precies last van hebt. Toch zijn er verschillen, maar deze zijn vaak pas na een tijdje merkbaar. Zo komt de griep meestal vrij plots om het hoekje kijken, inclusief die typische spierpijn zoals je die alleen bij griep kunt voelen. Een verkoudheid daarentegen bekruipt je langzaam. Dat kan beginnen met keelpijn (je weet wel, die keelpijn waardoor het lijkt alsof er een glasscherf vastzit in je keel), waarna andere symptomen pas een paar dagen later opspelen.

Twee verschillende ontstekingen vragen om twee verschillende manieren van aanpak. Bij een griep is het verstandig om naar de dokter te gaan, bij een verkoudheid is het wijs om veel thee en soep te nuttigen.

De gezondheid van het bedrijf voorop

Dat gezegd hebbende, hoe dun de lijn tussen een verkoudheid en griep ook is, op de werkvloer gelden drastische denkwijzen over beide ontstekingen. Werknemers denken al snel dat een verkoudheid geen reden is om je ziek te melden. Ziek melden is pas geoorloofd bij ergere ontstekingen, zoals de griep. Toch maakt het voor je collega’s en je baas geen zak uit: zij willen niet ziek worden, of het nu gaat om een verkoudheid of om de griep. Je doet dus iedereen een plezier door thuis te blijven en het gesnotter tot je eigen huis te beperken.

Lees dit verhaal verder op Viva.nl

Let’s shop!

Miss Etam
MISS ETAM
€99,99

Mango
HUDSON’S BAY
€49,95 27,97

My Jewellery
MY JEWELLERY
€34,95

Steve Madden
STEVE MADDEN
€99,99

My Jewellery
MY JEWELLERY
€29,95

Rosefield
ROSEFIELD
€109,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Beeld: Unsplash