7x dingen die je moet weten voordat je je eerste tattoo neemt

eerste tattoo

Tatoeages, je kunt er niet meer omheen. Op dit moment is het helemaal hot en happening en daardoor ook meteen een stukje leuker. Nu hoor ik je denken: ik wil er stiekem ook best eentje, but where to start? Je hebt nog geen idee wat, weet niet welke tattoo artiest goed is en het allerergste op welke plek van het lichaam moet die vereeuwigd worden? Allemaal dingen waar je over na moet denken. Om alle tattoo maagden een hart onder de riem te steken, hier zijn wat tips voor je eerste tattoo.

Dit moet je weten voordat je je eerste tattoo neemt

#1 Ken je eigen pijngrens

Ben je erg gevoelig als het gaat om je lichaam? Kies dan niet een plek dat dicht op het bot ligt zoals ribben, vingers, knieën of ellebogen. Gun jezelf eerst een plekje met veel huid om te wennen aan het gevoel. Ga bijvoorbeeld voor een kleine tattoo op je binnen arm.

#2 Denk aan je werk en toekomst

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden maar denk te allen tijde of de plek geschikt is voor je huidige baan en of course voor je toekomst. Dit klinkt heel bemoederend maar geloof me: met een tatoeage in je nek of op je handen kom je gewoonweg in sommige sectors niet aan de bak. Laten we hopen – fingers crossed – dat dit in de toekomst anders zal zijn.

#3 Begin klein

Voordat je jezelf een hele sleeve aanmeet, kun je het best kiezen voor een klein design bij het nemen van je eerste tattoo.  Hierdoor kun je namelijk kijken hoe je huid erop reageert; loopt de inkt uit of pakt het goed? Hoe heelt de tattoo? Moet het bijgewerkt worden? Mocht je hierna nog steeds je sleeve willen, en dat ga je willen – want: tatoeages zijn verslavend –, zorg dan dat de kleine tattoo er onderdeel van uitmaakt.

#4 Ga nooit voor het goedkoopste

Ga NOOIT maar dan ook NOOIT voor de goedkoopste optie. Tatoeages zijn duur, maar het is wel voor een goed doel: een prachtig plaatje op je lichaam voor de rest van je leven. Ja inderdaad, voor de rest van je leven. Je wilt er trots op kunnen zijn. Mocht je het geld nog niet hebben, spaar dan. Neem geen overhaaste beslissingen en heb geduld!

#5 Zoek een tattoo artiest die bij je past

Ga niet alleen af op de ervaringen die je vriendinnen hebben met een tattoo artiest. Ga opzoek naar iemand die jij compleet vertrouwt, het gaat tenslotte om iets voor altijd. Bij elke shop ligt een portfolio van de artiesten die daar werkzaam zijn, zo kun je kijken of de stijl van de tattoo artiest bij jou past. Wil je meerdere vliegen in een klap slaan, ga dan naar een tattoo conventie. Je kunt dan niet alleen in hun portfolio kijken maar ziet ze ook live bezig.

#6 Neem een vriend of vriendin mee

Ook al ben je nog zo goed voorbereid, het is normaal dat je nerveus bent. Daarbij is het niet alleen handig voor morele steun maar ook voor een andere blik op een eerste tattoo. De tatoeages wordt namelijk eerst op de plek geplakt met afwasbare blauwe inkt. Omdat je natuurlijk super enthousiast bent vind je alles al snel goed, maar zit de tattoo wel echt recht?

#7 Goede nazorg

Goede nazorg is erg belangrijk. Je gaat korstjes krijgen want het is immers een wond. Houd er rekening mee dat de genezing gemiddeld 2 á 3 weken duurt en laat je dus goed informeren hoe je de tattoo moet verzorgen. Ook is de nazorg van invloed op het resultaat.

Shop de look!

Mango
WEHKAMP
€59,99 49,99

Coolcat
WEHKAMP
€29,99

Steve Madden
STEVE MADDEN
€109,99

Valentino
WEHKAMP
€69,99

Love Stories
DE BIJENKORF
€55,00

Baublebar
HUDSON’S BAY
€35,00 10,50

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: HLN, Newsmonkey, Neveroffside | Beeld: Unsplash