Drankhangen: thuis drinken in je lingerie is de nieuwste lifestyletrend

drankhangen

Niet bankhangen maar drankhangen is dé nieuwste trend! Het Finse lifestyle-fonomeen komt ‘kalsarikänni’ komt officieel naar Nederland. Ga er maar lekker voor zitten want drankhangen betekent letterlijk, in je eentje op de bank in je ondergoed drankjes nuttigen. Zonder de intentie om later uit te gaan. Het doel ervan is dat je even ontsnapt van het dagelijks leven, plezier beleeft in je eentje en niet gehaast bent. Even quality time met jezelf dus. Klinkt goed toch?!

Drankhangen begon als een parodie

In Finland doen ze al aan drankhangen sinds de jaren 90. Het begon heel spottend omdat er in Finland niet echt een uitgaanscultuur is. Mensen wonen vaak ver uit elkaar en hebben een lange en donkere winter. Daarom begonnen mensen vaak alleen thuis te drinken. Drie jaar geleden werd het begrip kalsarikänni omarmt door de Finse overheid en werden er zelfs drankhang emoji’s ontworpen. Op de overheidspagina van Finland wordt zelfs de volgende definitie gegeven:

The feeling when you are going to get drunk home alone in your underwear – with no intention of going out.

En eh…waarom drinken we half-naakt?

Naast je biertje, je favo snack en je bingewatch serie is het ook een must voor drankhangen om in je ondergoed te chillen. Je vraagt je misschien af waarom? Het antwoord is dat je je gewoonweg comfortabeler voelt als je je kleren uit hebt getrokken. Na een stressvolle werkdag is het heerlijk om uit de kleren te gaan, aldus de Finse Journalist Miska die een boek schreef over het nieuwe fenomeen.

Drankhangen maakt gelukkiger

Volgens onze hippe Noorderburen maakt drankhangen gelukkiger. Dit klinkt misschien als onzin, maar het schijnt oprecht voor meer geluk in het leven te zorgen. Scandinaviërs scoren elk jaar het hoogste op de wereldwijde geluksindex en dat zou zomaar eens met hun levensstijl te maken kunnen hebben, denk je niet?

Maak van drankhangen natuurlijk geen gewoonte, maar houd het als een leuke vervanger voor een avondje stappen 😉

Shop tijdens het drankhangen!

Sandro
DE BIJENKORF
€295,00

Inwear
DE BIJENKORF
€189,95

Bullboxer
NELSON
€99,99

O My Bag
DE BIJENKORF
€129,00

Isabel Marant
DE BIJENKORF
€120,00

Michael Kors
DE BIJENKORF
€249,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop 

LEES OOK:

Bingewatch time! Deze titels verschijnen in oktober op Netflix
Dames opgelet! Zo denken mannen over lingerie
Alcohol drinken zonder kater? Kies deze drankjes

Bron: NSMBL, Viva, Linda Nieuws | Beeld: Unsplash