Drink jij regelmatig alcohol? Dan ben je intelligent!

alcohol

Lekker op een terrasje met vriendinnen bitterballen of nacho’s naar binnen werken terwijl je een heerlijk glaasje wijn drinkt. Dat is een perfect voorbeeld van het goede leven. Maar om dan van mensen te horen “zit je nou alweer op het terras?”. Beetje jammer dit. Maar wees niet bang, want nu kan je heel snugger terug zeggen; ja, wij intelligente mensen drinken regelmatig alcohol, lees maar!

Bottoms up!

Mensen die regelmatig naar een glaasje bier of wijn grijpen zijn intelligenter! Althans volgens het onderzoek van Centre for Longitudinal Studies. Zij hebben een onderzoek gedaan met 6.057 jongeren die op hun elfde een intelligentietest hebben gedaan. In hun tienerjaren werd hun drugsgebruik (dus ook alchohol) nauwkeurig bijgehouden.

De participanten die op elfjarige leeftijd hoog scoorden op de intelligentietest, dronken op hun negentiende regelmatig een drankje. Terwijl de jongeren die lager scoorden niet zo vaak genieten van een biertje. Er is niet onderzocht hoeveel alcohol de jongeren dronken op een avond drinken. Dus of de Einstein van de groep ook gaat bingedrinken is niet bekend, hoewel het ons niet heel slim lijkt. Niemand is fan van katers, al helemaal niet als je nog moet werken de volgende dag.

En wij Nederlanders dan?

In Nederland is uit de Nationale Drug Monitor 2017 van het Trimbos Instituut uitgekomen dat hoogopgeleiden vaker drinken dan laagopgeleiden. De oorzaak hiervan is onbekend, wel denken de wetenschappers dat het meer met je sociale omgeving te maken heeft dan met je intelligentie.

Een wijntje kan geen kwaad, maar overdrijf het niet. Is de kans ook kleiner dat je een beschamende video van jou die op de bar aan het dansen is tegen komt!

Shop de look!

Coolcat
WEHKAMP
€ 24,99

Soaked in Luxury
WEHKAMP
€ 26,95

Mango
DE BIJENKORF
€ 119,99

Rag & Bone
PERFECTLY BASICS
€ 495,00

Parfois
WEHKAMP
€ 55,99

My Jewellery
HUDSON’S BAY
€ 19,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Nu.nl, Centre for Longitudinal Studies | Beeld: Unsplash