Dus dít zijn de beste tijdstippen om te posten op Instagram

Probeer jij bij elke Instagram-post ook een zo groot mogelijk aantal likes binnen te halen? Let volgende keer dan eens op het tijdstip waarop je die ene selfie of foto van je perfecte bord met eten post. Uit een onderzoek van Hopper HQ blijkt namelijk dat er ook op ons o-zo geliefde Instagram een heuse prime time bestaat! Best wel interessante kennis om te weten als je meer volgers en likes op de kop wilt tikken…

No one’s life is as perfect as their Instagram feed

 

Hopper HQ voerde het onderzoek uit en bekeek zo’n 1.200.000 Instagram-posts die op verschillende tijdstippen werden geplaatst. Ze analyseerde op welke tijdstippen de posts door de meeste mensen geliket werden. Wat hieruit bleek? Doordeweeks maak je tussen 18:00 en 19:30 het meeste kans op likes, in het weekend is dit rond 11:00.

Filtertje eroverheen?

Als je ook benieuwd bent met welke (built-in) filter je de meeste likes kunt verzamelen, dat is met Gingham. Op een tweede plek staat Claredon. Scoren doe je overigens het best met personal stuff zoals gewichtsverlies foto’s en reisfoto’s. Ook foto’s met dieren worden flink gewaardeerd. Maar ach, vergeet naast al die tips ook vooral niet te posten waar je zélf zin in hebt!

LEES OOK:

Science says: dit zijn de gezondste vakantiebestemmingen 
Zo maak je de perfecte flatlay foto voor Instagram
Zwijmel! 5x de állerknapste mannen van Instagram

Bron: Hopper HQ | Beeld: Pinterest