Ga jij voor die succesvolle carrière of volg jij je hart?

Herhealth2

We zijn jong en de wereld ligt aan onze voeten, dus we moeten alle kansen die we krijgen met beide handen aangrijpen.. toch? Ik vond altijd van wel. Ik wilde graag succes in mijn leven en voor mij was de definitie van succes: geld verdienen en status. Dus ik heb keihard gewerkt om dit te bereiken. Toen ik 30 was had ik mijn doelen bereikt, ik had een hele goede baan met dito salaris. Top, ik had een hoog salaris en aanzien dus je zou denken dat ik hartstikke gelukkig was, niet dus.

Ik was 30, compleet opgebrand, had de diagnose burn-out gekregen en was super ongelukkig. Ik was van mezelf vervreemd geraakt en best eenzaam. Ik werkte hard maar nam geen tijd om op te laden. Daar kwam nog bij dat ik niet was opgewassen tegen de harde zakenwereld, hoe graag ik het ook wilde. Ik trok me dingen veel te  persoonlijk aan. Ik heb op kantoor talloze keren stiekem jankend op de wc’s gezeten, vreselijk.

Dit hield ik natuurlijk niet vol, want hoe graag ik ook wilde: eigenlijk was ik niet zo’n harde carrière vrouw als ik mezelf voorhield. Ik deed gewoon alsof en geloof me: doen alsof, dat houdt niemand vol. Dus ik kreeg een burn-out.

Daar zit je dan thuis, met een mega burn-out. Niet meer in staat om mijn ene been voor het andere te zetten. Het enige wat ik deed was huilen en slapen. Maar ja, gelukkig kom je ook hier weer uit en stap voor stap ging het weer wat beter. Bedrijven wisten me nog steeds te vinden dus ik kreeg best veel aanbiedingen, fantastische banen bij internationale organisaties. Ik voelde me vereerd en was trots, “zie je ze willen me dus nog steeds hebben”.

Dus ik plande afspraken in voor gesprekken totdat ik eindelijk echt begon na te denken…. word ik hier nou gelukkig van? Wat is er veranderd? Ik was niet opgewassen tegen het harde wereldje waar ik in verkeerde, was ik dit nu wel?

Het zou mooi zijn als ik nu zeggen dat ik was gegroeid en dat ik deze wereld nu wel aan zou kunnen, maar dit is niet zo. Ik wilde dit helemaal niet meer! Ik kan dit gewoon niet! Ik word niet gelukkig van deze hectiek en toen ik dat aan mezelf durfde toe te geven was dat zo’n opluchting. Ik hoef niet terug naar die wereld, laat iemand anders maar zo’n fantastische baan nemen. Ik hoef mezelf niet meer te bewijzen.

En vanaf dat moment wist ik het zeker, ik ga het voortaan anders doen. Helaas is het dan niet zo dat ik direct wist wat ik dan wel moest doen. Dus ik gaf mezelf een jaar om van alles uit te proberen. Ik ben naar verschillende studie open dagen gegaan, ik heb verschillende baantjes gehad en ben meegelopen met mensen. Super leerzaam en toen kwam ik erachter dat mijn hart bij het schrijven ligt. Van schrijven krijg ik energie en als ik schrijf dan vliegt de tijd om. Ik heb nu dus besloten om mijn hart te volgen en mijn ‘fantastische’ carrière aan de wilgen te hangen. Schrijven doe ik nu fulltime en ik ben gelukkiger dan ooit!

Ben jij ook ongelukkig in je werk? Of heb je het gevoel dat je tegen een burn-out aanzit? Neem dan de tijd om voor jezelf goed te bedenken wat jou gelukkig maakt. Het is eng om je zekerheden op te geven, maar door je hart te volgen word je waarschijnlijk een stuk gelukkiger!

hh2