Geen date op Valentijnsdag? Heerlijk!

valentijnsdag

Valentijnsdag is volgende week en als enige single hier op de redactie zit ik niet echt op deze dag te wachten. Voor singles ziet deze liefdesdag er heel anders uit. Maar dat hoeft niet per se iets slechts te zijn! Als single lady is deze dag ook voor jou feest. Nu denk je vast, hoe dan? Maar het is toch écht zo. En wel hierom.

>> Lees ook: 5 tips voor een fantastische Valentijnsdag

#1. Alle chocolade is voor jou!

De schappen in winkels zijn altijd goed gevuld met chocolade rondom deze dag. Waarschijnlijk zijn bijna alle exemplaren in hartjesvorm of in de vorm van een mond of gewoon een soort combinatie van beide met een pijl erdoorheen. Maar wat maakt dat nou uit? Het gaat tenslotte niet om de vorm, maar om hoe het smaakt. Leg jouw lievelingssmaak in je karretje en op naar de kassa. En daarna naar de bank, waar jij rustig kunt genieten van je overheerlijke stukje heaven.

#2. Je hebt extra veel tijd voor je (single) vriendinnen.

Jouw beste vriendinnen zijn altijd een goed idee en al helemaal op deze dag. Geen date op Valentijnsdag wil zeggen geen date met een lover, maar absoluut wel een date met jouw vriendinnen. Ga samen een filmpje kijken of kijk jullie favoriete serie op Netflix. Maak jullie favoriete snacks klaar en ga binge-watchen. Je hebt niet eens meer door dat het Valentijnsdag is.

#4. Je hoeft je benen niet te scheren.

En je haar niet te fatsoeneren en je hoeft geen make-up tutorial te kijken om een mooie Valentijnslook te creëren. Wat een rust. Jij hoeft je voor niemand op te tutten en kunt gewoon make-uploos de dag doorbrengen. Niet dat je je hoort mooi te maken voor je vriend, maar op zo’n dag is dat misschien toch wel leuk. Maar jij hoeft dat dus sowieso niet te doen. Of je moet het juist heerlijk vinden om nieuwe looks uit te proberen. Misschien werkt het voor jou wel heel ontspannend. En wat een groot voordeel is: als je van plan bent om er een gezellige stapavond van te maken met je (single) vriendinnen, dan zie jij er in ieder geval stralend uit.

#5. Je eet de hele dag waar jij zin in hebt.

Je hoeft namelijk met niemand rekening te houden. Dus als jij als ontbijt een stuk taart wilt, ga er dan voor! En als je in de avond denkt: “Ik heb wel trek in popcorn in plaats van een pasta”, dan neem je dat lekker. Een filmpje aan en gaan.

#6. Je hebt extra tijd voor jezelf.

Neem die tijd en geniet ervan. Laat een bad vollopen en doe er veel schuim in. Je kunt een muziekje aanzetten voor een mega ontspannend effect. Jij hebt toch geen verplichtingen deze dag, dus blijf lekker lang liggen als je daar zin in hebt.

#7. Je hoeft niet net alsof te doen dat je je cadeautje super leuk vindt.

Een teddybeer krijgen met een rood hart waarop ‘I love you‘ staat, is namelijk niet (meer) heel leuk om te krijgen. Wel als je vijftien bent hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar als je ouder bent, dan verwacht je toch wel een cadeau waarvoor je je niet hoeft te schamen. Laten we het daarop houden.

#8. Drink dat glas rode wijn en eet dat stinkkaasje.

Je hoeft met niemand te zoenen, dus die kaaswalm kan totaal geen kwaad. Doe wat goed voelt en waar jij zin in hebt.

Laat je niet gek maken door zwijmelfilms op de televisie, die natuurlijk heerlijk zijn, maar ze zijn meestal niet realistisch. Je hebt geen date op Valentijnsdag, maar wat maakt het uit? Jij komt prima de dag door en gaat optimaal genieten (van jezelf!).

>> Lees ook: 7 x waarom single zijn op Valentijnsdag niet erg is

Bron: Cosmopolitan Beeld: Pinterest