Science says: je dronken persoonlijkheid is de échte jij!

dronken

Het weekend is weer in zicht. Koffie, thee, water en lekkere sapjes worden weer vervangen door wijn, bier en sterke drank. En ja hoor! Het is weer té gezellig in die ene kroeg of club en je laat je weer helemaal gaan. Hello drunk me! Na een avondje te diep in het glaasje te hebben gekeken, krijg je een filmpje van vriendinnen doorgestuurd waarop je ongegeneerd dronken staat te dansen, je 10 keer bent gevallen en waarop je lachend iedereen omhelst. Oh no! That wasn’t me, denk je dan. Na een avond goed stappen schamen we ons meestal wel voor ons alter ego. Helaas gaat dit niet op lady’s, uit onderzoek is gebleken dat een dronken alter ego helemaal niet bestaat.

Je dronken persoonlijkheid is de échte jij!

Uit een onderzoek, dat gepubliceerd werd in Clinical Psychological Science, is gebleken dat je dronken persoonlijk niet zoveel verschilt van de échte jij. Alleen hoe je het beleeft is anders.

156 deelnemers werd gevraagd om hun eigen persoonlijkheid te beschrijven, zoals nuchter als dronken. Vervolgens werd er een party setting nagebootst met alcohol en spelletjes. De deelnemers werden geobserveerd en beoordeeld door hun feestgezelschap en buitenstaanders. Ook moesten de deelnemers hun eigen gedrag beoordelen.

En wat bleek?! De deelnemers vonden dat ze totaal veranderden met wat glaasjes te veel, terwijl de buitenstaanders weinig verschil merkten. Het blijkt dus dat je van alcohol enkel wat extraverter wordt. Maar drunk you, is gewoon de échte jij!

dronken

Make yourself ready for a night out!

Mango
DE BIJENKORF
€29,99

My Jewellery
MY JEWELLERY
€34,95

Ps Poelman
NELSON
€129,99

By Loulou
DUIFHUIZEN
€129,00

Charlotte Tilbury
DE BIJENKORF
€32,00

Viktor & Rolf
DE BIJENKORF
€124,50

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Handig! Met deze tracker raak jij je vrienden tijdens het uitgaan nooit meer kwijt
11x waarom uitgaan na je twintigste helemaal niet leuk meer is
Let’s get drunk! Deze dronken acties herken je sowieso

Bron: Metro Nieuws, Libelle| Beeld: Unsplash, Pexels