Girlpower! De nieuwste Instagram-trend is #womanspreading

Stiekem is iedereen wel een beetje verslaafd aan de bekende app Instagram. Het is een leuke manier om je foto’s te delen, mensen met dezelfde interesses te volgen en oké, ook om mensen te stalken. Instagram heeft natuurlijk heel fijne functies, maar toch blijft de old school camera onze favoriet. Maar hoe poseer je eigenlijk goed? Elk jaar zijn er nieuwe trends te vinden en dit jaar gaan we volop voor de #womanspreading! Een statement waar de vrouw voor haarzelf op komt. Yes!

#womanspreading

Womanspreading is eigenlijk hetzelfde als menspreading, waarbij de man wijdbeens gaat zitten zonder rekening te houden met andere mensen. En helaas, vrouwen zijn vaak de dupe van deze mannelijke houding. 2018 is het jaar dat de vrouw voor haarzelf op komt en dat doen we massaal met de hashtag womanspread.

De term menspreading is eigenlijk pas ontstaan in 2014, toen een vrouw foto’s begon te delen van mannen die op deze manier in het openbaar vervoer zaten. Veel mensen zagen dit echter niet als een houding, maar beschouwden dit als een statement vanuit de man om zijn macht te laten zien waardoor andere mensen, vaak vrouwen, genoodzaakt waren om kleiner te zitten of zelfs ergens anders. En hier zijn wij vrouwen het natuurlijk niet mee eens!

Bekende en onbekende namen hebben al foto’s gepost op Instagram met #womanspread om te laten zien dat het zo niet langer kan, letterlijk en figuurlijk. Zo poseren ze wijdbeens op verschillende plekken en groeit de trend hartstikke hard; er zijn al 1.687 foto’s gepost met de hashtag. En elke vrouw heeft een machtige blik op haar gezicht. Zie hieronder een paar voorbeelden.

En hier staan wij natuurlijk helemaal achter. Who runs the world? Girls!

LEES OOK:

Cute! Deze honden moet je toevoegen op Instagram
Dit moet je doen voor Instagram-waardige foto’s
Cool! Bij dit hotel krijg je een personal Instagram butler

Bron: NSMBL | Beeld: Unsplash