Yes! Dit zijn de redenen waarom je nu al de kerstboom op mag zetten

kerstboom

Sinds oktober vliegen de gifjes, quotes, plaatjes en winkeletalages met het thema Kerst ons om de oren. I’ts beginning to look a lot like Christmas… De een moet er niks van weten, de ander is al super enthousiast bij het zien van het eerste kerstlampje. En dat terwijl Sinterklaas net in het land is. Officieel mag na Sinterklaas pas de kerstboom opgezet worden en de rest van het huis Christmas ready worden gemaakt. Maar bij velen begint het nu al te kriebelen. Staan de dozen met kerstspullen al klaar om uitgepakt te worden? Dan hebben we héél goed nieuws voor je! Het is namelijk heel gezond om nu al te beginnen met versieren.

Redenen waarom je nu al de kerstboom op mag zetten

#1 Meer geluk en minder stress

Uit Brits onderzoek is gebleken dat mensen die vervroegd kerstversiering ophangen, gelukkiger zijn. Aan het einde van het jaar zijn mensen vaak gestrest maar de versiering neemt een groot deel van de stress weg. Als er een gezellige kerstboom in de huiskamer staat, worden mensen meteen een stuk gezelliger gevonden. Ook worden ze een stuk aardiger gevonden dan mensen die hun huis niet hebben versierd, dit bleek uit een onderzoek. It’s time to decorate! 

#2 Jeugdherinneringen

Volgens psycho-analist Steve McKeow komt dit doordat de feestdagen ons aan fijne jeugdherinneringen doen denken. ”In een wereld vol met stress en angst associëren mensen zich het liefst met dingen die hun gelukkig maken. Kerstversiering roept sterke gevoelens op over hun jeugd. Het neemt onze gestreste gevoelens voor een groot deel weg”, aldus McKeow. Hoe eerder we beginnen met versieren hoe langer het geluk duurt!

We hoeven nu dus niet meer de kerstspullen in de winkel voorbij te lopen, maar kunnen ons mandje weer volstoppen. Haal de versiering maar van zolder en ga op zoek naar een kerstboom. Het is tijd om te versieren!

Shop de kerst look!

My Jewellery
MY JEWELLERY
€49,95

Dune London
DE BIJENKORF
€105,00

Liu Jo
DE BIJENKORF
€79,00

Samsoe & Samsoe
DE BIJENKORF
€59,00 41,30

Estée Lauder
DE BIJENKORF
€73,00

Clarins
HUDSON’S BAY
€25,50

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

8x de meest originele adventskalenders
On a budget: 12x kerst musthaves onder de 50 euro
5x de leukste kerstmarkten van Nederland

Bron: NSMBL, Libelle, Metro Nieuws, Linda Nieuws | Beeld: Unsplash