Hiervan hebben mensen aan het einde van hun leven het meest spijt

Iedereen die het nieuws een beetje volgt, valt het misschien op dat we alleen maar narigheid te zien en te horen krijgen. Ernstige ongelukken, oorlog, dood en bederf en af en toe een beetje voetbal zijn de onderwerpen die momenteel centraal staan en onder ‘ belangrijk nieuws’ lijken te vallen. Ondanks dat de media kiest welk nieuws wij te zien krijgen, is het niet zo gek om stil te staan bij het feit dat je leven van het ene op het andere moment voorbij kan zijn. Je kunt daarom maar beter van je leven genieten met volle teugen en zorgen dat je later nergens spijt van hoeft te hebben, want you only live once. Veel mensen doen dat niet en beseffen aan het einde van hun leven dat ze dingen liever anders hadden gedaan. Hieronder een rijtje met dingen waar mensen aan het einde van hun leven het meest spijt hebben.

Spijt is verstand dat te laat komt

#1 Je hebt niet gereisd toen je er nog toe in staat was. Dat wil zeggen; toen je nog jong en kinderloos was.

#2 Je bleef te lang in een slechte relatie hangen. Twijfel daarom niet te lang en zet een punt achter een relatie die niet goed voelt.

#3 Je deed bepaalde dingen niet uit angst en onzekerheid. Probeer je angsten en onzekerheden van te voren te relativeren.

#4 Je maakte je te druk om wat anderen van je vonden. Je kunt je beter druk maken over wat je zélf vindt.

#5 Je bleef te lang hangen in een vervelende baan. Plezier hebben in je werk is het allerbelangrijkste. Quit the job en zoek een leukere, je komt sowieso beter terecht!

#6 Het geluk van een ander ging voor je eigen geluk. Alleen als je zelf gelukkig bent, kun je anderen gelukkig maken.

#7 Je kwam niet voor jezelf op.

#8 Je hebt te weinig voor anderen betekend. Je haalt ontzettend veel voldoening uit iets goeds voor een ander kunnen doen.

#9 Je hebt (een) dierbare(n) niet genoeg duidelijk gemaakt hoe veel je van hem hield.

#10 Je werkte te veel en bracht te weinig tijd met je dierbaren door. In the end is werk maar bijzaak en zijn de mensen om wie je geeft écht belangrijk.

#11 Je leefde te veel naar verwachtingen van anderen. En dat levert behoorlijk wat stress op. Leef je eigen leven en niet zoals een ander dat verwacht.

#12 Je speelde te weinig met je kinderen toen het nog kon. Ze worden immers zo snel groot.

#13 Je nam te weinig risico in het leven. Wie nooit risico durft te nemen, komt in het leven nauwelijks verder. Stap uit je comfortzone en durf op je smoel te gaan. Je hebt het in ieder geval geprobeerd en daar leer je alleen maar van.

Shop de nieuwste items

Lofty Manner
DESIGNERFASHION.NL
€49,95

Lascana
OTTO
€29,99

Buddha to Buddha
WEHKAMP
€89,-

Mac
DE BIJENKORF
€22,-

Bianco
OTTO
€64,99

Chloé
DE BIJENKORF
€1.850,-

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Tips voor de ultieme citytrip
7 redenen om een wereldreis te maken
Uitgeput? Dit zijn dé geheimen van vrouwen die nooit moe zijn

Bron: Gatsby | Beeld: Unsplash