Wat! Honden helpen bij een betere nachtrust

Zeur jij ook al weken, maanden, jaren om een hond? Dan geven wij jou vandaag nog een reden om een hond te nemen. Naast dat een hond hartstikke leuk en super schattig is én voor beweging zorgt, helpt een hond ook bij een goede nachtrust. Uit onderzoek blijkt dat als er een hond in de kamer slaapt, het een positief effect heeft op je nachtrust. Niet iedereen vindt het een fijne gedachte om een knorrende en bewegende hond naast je hoofd te hebben liggen, maar dat hoeft ook niet! Voor een betere nachtrust is het juist niet de bedoeling dat je hond bij je in bed slaapt. Want dan heb je hoogstwaarschijnlijk een erg onrustige nacht en dat is natuurlijk het tegenovergestelde van a good night’s sleep. 

Home is where my dog is

Dat je beter bent uitgerust als je hond bij je in de kamer slaapt blijkt uit het nieuwe onderzoek van Mayo Clinic. Dit is een non-profit organisatie die bestaat uit 3300 artsen en wetenschappers. Deze groep doet onderzoek naar alles op het gebied van gezondheid en mens. In het onderzoek werden 40 volwassenen zonder slaapproblemen 7 nachten lang geobserveerd met een monitor. Uit dit onderzoek bleek dat de 40 proefpersonen een betere nachtrust hadden als hun hond naast hun lag. Dokter Lois Krahn legt uit waarom: “Overdag zijn de meeste baasjes veel weg van huis. Als je hond ’s nachts bij je in de kamer ligt ben je toch het grootste deel van de dag bij hem of haar.”

Als je wilt dat dit onderzoek ook effect heeft op jouw nachtrust zitten er natuurlijk wel wat voorwaarden aan. Uit dit onderzoek blijkt namelijk dat honden veel bewegen in hun slaap. Als je hond ’s nachts bij je in bed slaapt, lig jij hoogstwaarschijnlijk de hele nacht wakker door zijn of haar gedraai. Zorg er daarom voor dat je hond aan het voeteneind of vlak naast het bed ligt. Need a good night sleep? Buy a dog!

Voor een Fashionable night

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€99,95

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€89,95

Hesper Fox
ZALANDO
€364,95

Mey
DE BIJENKORF
€39,95

Maje
DE BIJENKORF
€105,00

BlueBella
ZALANDO
€54,95

LEES OOK:

Waarom je zou moeten beginnen met touwtje springen
Wow! Zo ziet je telefoon er uit met de nieuwe iOs 11 update

Bron: Linda Nieuws | Beeld: Getty Images, Free Images