10x Ramen eten in Amsterdam

 

The Daily Dutchy is dagelijks op zoek naar nieuwe hotspots in Nederland en daar horen natuurlijk verschillende keukens en gerechten bij. Of je nou een liefhebber van Aziatisch eten bent of niet: ramen is absoluut het proberen waard. Wij zijn fan van deze Japanse noedelsoep en kunnen dit gerecht wekelijks eten. Om die reden hebben wij tien hotspots op een rijtje gezet waar je de allerlekkerste ramen van Amsterdam kunt eten!

#1 Fou Fow Ramen

De Pijp heeft een zogeheten hidden gem waar je de allerlekkerste Japanse noedelsoep kunt eten. Bij Fou Fow Ramen zit je op een houten krukje en geniet je van een lekkere bowl soep in je rechterhand en een ijskoud Japans biertje in je linkerhand. Daarnaast heb je uitzicht op prachtige Aziatische muurschilderingen. Je hebt niet eens meer het idee dat je in Amsterdam bent!

#2 Vattenramen

Vattenramen is niet zomaar een ramen restaurant. Het restaurant is namelijk van de beroemde Michelin chef Hideto Kawahara uit Japan. Wij kunnen jou verzekeren dat je hier een van de beste ramen van Amsterdam eet! Stel je smaakpapillen op de proef en eet naast de bekende soep ook andere Japanse bijgerechten waaronder gyoza’s.

#3 Baowowow Yippieyoyippieyay

Don’t worry, de gerechten die je kunt bestellen bij dit restaurant zijn niet zo moeilijk uit te spreken. Dit restaurant is een echte aanrader voor de echte bao buns addicts onder de Amsterdammers. Je kunt hier terecht voor bao buns (iets waar wij ook erg fan van zijn), maar natuurlijk ook voor ramen bowls.

#4 Cha House

Het oosten van Amsterdam is helemaal af dankzij de dim sum walhalla genaamd Cha House. Niets is te veel voor dit restaurant. Van gefrituurde garnalen dumplings tot veggie gyoza’s en natuurlijk lekkere ramen. Een ware hemel om je smaakpapillen goed te testen en te genieten van Aziatisch eten zoals nooit tevoren.

#5 Tokyo Ramen Iki

Misschien voor velen bekend als Takeichi, maar vanaf nu heet het restaurant Tokyo Ramen Iki. De ‘spicy ramen’ is een favoriet onder de ramenliefhebbers die het restaurant al eerder hebben bezocht. Op het menu vind je voornamelijk gerechten met kip, maar voor mensen die liever varkensvlees eten is het ook mogelijk om deze topping te bestellen.

Check de volgende 5 ramen hotspots op The Daily Dutchy!

LEES OOK:

Amsterdam starterpack: zo word je binnen no time een échte Amsterdammer
Dit zijn de must go vintage kledingwinkels in Amsterdam
5x goed vlees eten in Amsterdam

Bron: The Daily Dutchy | Beeld: The Daily Dutchy