5x de leukste food hotspots van Amersfoort

amersfoort

Binnenkort een dagje Amersfoort op de planning? Deze bruisende stad in het midden van ons land barst van de gezellige restaurants, bars en koffietentjes, waar je zéker een bezoekje aan zou moeten brengen. Maar wat zijn nu de allerleukste plekjes waar je kunt vertoeven onder het genot van een heerlijke lunch, een tussendoortje waarbij het water je in de mond loopt of een goddelijk diner? Wij hebben onze favoriete food hotspots van Amersfoort voor je op een rijtje gezet. Bon appétit!

5x de leukste foodhotspots van Amersfoort

#1 Madonna

Als je zin hebt in een uitgebreide lunch of een verrukkelijk diner ben je bij Madonna aan het juiste adres. Madonna is gevestigd in één van de pittoreske straatjes van Amersfoort. Je kunt hier terecht voor lekkere gerechten met een Italiaanse touch. Deze hotspot heeft een gezellig interieur gecombineerd met industrieel. De tafels zijn van hout en marmer en verder heeft het restaurant prachtige muren van steen, knusse hoekjes en een mooie bar met een moderne uitstraling.

#2 The Blueberry

The Blueberry brengt New York naar Amersfoort. Als je hier een middagje door brengt heb je het gevoel dat je je bevindt in een Amerikaanse koffietent, met heerlijke freakshakes, American pancakes, vers gebakken taarten en kleurrijke cupcakes. Je geniet hier van een heerlijk ontbijt, lunch of tussendoortje met uitzicht op de Hof; één van de mooiste pleinen van Amersfoort.

#3 Stadscafé Amersfoort

Het Stadscafé is zéker een bezoekje waard! De industriële, maar warme uitstraling van het café zorgt er voor dat je je op je gemak voelt en creëert een fijne plek om te lunchen, borrelen of dineren met een groep vriendinnen. Je kunt hier lekkere hapjes en drankjes van de borrelkaart bestellenmaar ook de dinerkaart is erg geliefd en staat vol met gerechten die je geprobeerd moet hebben.

#4 Alberts Eten & Drinken

Als je opzoek bent naar een leuke food hotspot in de Keistad kunnen we je Alberts Eten & Drinken zeker aanraden! Dit gezellige restaurant gevestigd op de Hof heeft een uitgebreide lunch en dinerkaart. Je bestelt hier onder andere: lekkere broodjes en salades, heerlijke hertencarpaccio met truffelmayonaise, Alberts steak en een goddelijke cheesecake.

#5 Brood en Zoets

Ben je op de gezonde toer? Dan is Brood en Zoets the place to be voor een lekkere lunch! In dit knusse grachtenpand geniet je van zelfgemaakte taarten, gezonde sapjes en lekkere broodjes. Voor de liefhebbers zijn er ook suikervrije taarten en glutenvrije broodjes. Klinkt goed toch?!

It’s shop o’clock!

Saint Tropez
OPEN32
€79,95

Essentieel Antwerp
DE BIJENKORF
€45,00

Saint Tropez
OPEN32
€69,95

Nelson by Moderosa
NELSON
€119,99

Mango
WEHKAMP
€15,99

Pernille Corydon
DE BIJENKORF
€57,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Madonna Amersfoort, The Blueberry, Stadscafé Amersfoort, Alberts Eten & Drinken, Brood en Zoets | Beeld: Unsplash, Instagram